העלייה לישראל של בתיה חזי

הילה תלמידת כתה ו בביאליק
בתיה ממרכז יום לקשיש נתניה
מרבד הקסמים

שמי בתיה, נולדתי בתימן בשנת 1939. הוריי בחרו לי את שמי – בתיה – מכיוון שהם אהבו אותו. אני בת יחידה ועלינו לארץ בשנת 1949. כאשר הוריי החליטו לעלות לארץ, התחלנו ללכת ברגל, הגענו עד עדן ומשם הגענו במבצע מרבד הקסמים. מבצע זה מכונה גם מבצע ״על כנפי נשרים״, מבצע להעלאת יהודי תימן ועדן בשנת 1949-1950.

גדלתי בנתניה אבל העבירו אותי לפנימיה בירושלים בשכונת מוסררה. כילדה אהבתי לשחק בחוץ: חמש אבנים, מחבואים, קלאס ומחניים. כל הזמן הייתי בחוץ עם חברים. המאכל שאני הכי אוהבת הוא מרק תימני. לאורך כל שנות בגרותי הייתי חייבת לעבוד כדי להתפרנס ,עבדתי במשק בית עד גיל זקנה.

התלמידה הילה: היה מאד כיף לשמוע את הסיפורים ולהעביר איתם פעילויות ובכלל להכיר את הותיקות.

מרבד הקסמים
מבצע העלאת יהודי תימן לישראל. מכונה גם ״על כנפי נשרים״. המבצע כונה כך מתוך ספר שמות, פרק י"ט, פסוק ד': "ואשא אתכם על כנפי נשרים, ואביא אתכם אלי". (ויקיפדיה)

”עבודה היא פרנסה“

”כאשר הורי החליטו לעלות לארץ, התחלנו ללכת ברגל הגענו עד עדן “