העלייה של גילה ממרוקו לארץ ישראל

אני וסבתי
ביום החתונה
גילה מספרת לנכדתה על העלייה לישראל בטרם קום המדינה

שמי גילה, נולדתי בעיר טנג'יר אשר במרוקו הספרדית. למדתי בבית ספר אליאנס עד שעליתי לארץ בשנת 1956 עם אימא שלי, כשהייתי בת 12 .הפלגנו באנייה למרסיי שבצרפת, שהינו שם כחודש ואז הפלגנו שוב במשך שבעה ימים עד שהגענו לארץ ישראל. ההפלגה לא הייתה קלה והאנייה שבה הפלגנו לא הייתה אניית פאר, אלא היא הייתה אניית משא. סבלתי ממחלת ים ורוב הזמן שהיתי על הסיפון. הגענו לארץ לפנות בוקר לנמל חיפה. כל הלילה לא ישנו מרוב התרגשות שעוד כמה שעות מגיעים לארץ ישראל ואז – סוף סוף אמרו לנו שהאורות שאנו רואים מרחוק, הם האורות של העיר חיפה. המראה היה מקסים: הר הכרמל מואר באורות קטנים. האנשים מאד התרגשו וגם אנחנו. סוף סוף הגענו לארץ ישראל, לארץ שלנו של היהודים. רק מי שנולד בגולה יכול להבין מה זה אומר מדינה משלנו, מדינת היהודים.

לקובץ התיעוד המלא:

הזוית האישית

גילה לוי השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדתה גאיה אקיאן. התכנית נערכה בבית הספר מבואות בבאר טוביה, התשע"ט.

מחלת ים
מחלת נסיעה בים; תחושות של חולשה, סחרחורות, בחילות והקאות, התוקפות אנשים מסוימים בעת שיט בים, בשל רגישותם לטלטולי הספינה ונדנודיה

”רק מי שנולד בגולה יכול להבין מה זה אומר מדינה משלנו, מדינת היהודים“