העלייה לארץ והשנים הראשונות

הבית הראשון בישראל של סוזן
סוזן מספרת על הגירה אל צרפת וממנה עלייה אל ישראל

שמי סוזן קדוש, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי, וזהו סיפורי:

נולדנו וגרנו במרוקו, הינו שמונה אחים. בשנת 1962 כשהייתי בת תשע, החלטנו שאנו רוצים לעבור לצרפת ואז כולם החליטו לפתוח עסקים משפחתיים משותפים כדי להרוויח כסף ולעלות לצרפת. המשפחה שלי נחשבה לאחת המשפחות העשירות ובעלת מעמד מכובד במרוקו. העלייה נמשכה במשך שבוע והגענו לצרפת. ראינו דברים שלא היו טובים כמו גזענות כלפי היהודים. אחריי חודשיים וחצי המשפחה החליטה שצריך לעלות לישראל. עשינו הפלגה של שבוע וחצי באנייה גדולה מאוד והיה קשה לכולם, הים היה סוער, אף אחד לא אכל וכולם הקיאו. הגענו סוף סוף לישראל, ובארץ היה לנו קשה להסתגל. היו לנו קשיים מבחינת מגורים, אוכל ושפה. לא ציפינו שכך יהיה. לקח לנו קצת זמן עד שהתרגלנו לתנאים.

אחרי 5 שנים אבא שלי נפטר כשהיה בן 56. כחצי שנה לאחר מות אבי, פרצה מלחמת ששת הימים כשהייתי בת ארבע עשרה. גייסו את שלושה האחים הגדולים שלי למלחמה והיה לנו קשה מאוד עם זה. לא ראינו אותם ולא שמענו מהם במשך חודשיים ודאגנו להם מאוד. לאחר חודשיים הם חזרו הביתה ולאט לאט התרגלנו למצב שהם חזרו הביתה וכולנו היינו שוב ביחד.  לאחר המלחמה, אחותי התחתנה והייתה לנו שמחה במשפחה אחרי כל הקשיים והעצב.

בית ראשון בישראל

תמונה 1

כעבור שנתיים וחצי הכרתי את בעלי, שהיה איש קבע. כעבור שלוש שנים החלטנו להתחתן ועשינו זאת בתאריך 28.2.1973. שכרנו בית במגדל העמק בו גרנו במשך 11 שנים. כעבור 11 שנים החלטנו לקנות בית במגדל העמק.

נולדו לנו 3 ילדים; בת ושני בנים. חינכנו אותם וגידלנו אותם באהבה רבה. כולם התחתנו ועכשיו יש לנו 9 נכדים מקסימים!

החוויה הייתה מהנה ומאוד מיוחדת ואני בטוחה ששתינו לא נשכח אותה.

מצבע