הסתרנו את זהותנו היהודית

אני וסבתא שלי בטיול
סבתא שלי בטבריה
ספור חייה של סבטלנה ספירין, ילדות. חוויות ועליה לארץ

שלי נולדה ברוסיה ב- 18.03.1947, הם גרו ליד בתים של לא-יהודים והיו משחקים אתם.

ברוסיה לא אהבו יהודים אז הם הסתירו שהם משפחה יהודית. אסור היה להם לחגוג חגים יהודיים כמו ראש השנה, חנוכה ופורים, אז הם היו חוגגים את החגים בשקט בלי שאף אחד יראה.
לסבתא יש 3 אחיות, היא הייתה הכי קטנה מביניהן. כשהייתה קטנה אהבה לשחק בקפיצה בחבל ובקלאס וגם שיחקה בבובות שהכינה מסוגי צמחים!
היא למדה בבית הספר במשך 11 שנה ולאחר מכן למדה מקצוע באוניברסיטה – מהנדסת הנדסה אזרחית, ועד עכשיו היא עובדת באותו מקצוע.
שבת: בשבתות היו מדליקים נרות וחוגגים בלי שיראו אותם, כי לא היה מותר ברוסיה לחגוג גם את השבת. אותו דבר קרה בפורים.
סבתא שלי עלתה עם משפחתה לארץ בחודש מרץ בשנת 1994 ולמדה עברית.
ימי הולדת: בכל יום הולדת של מישהו מהמשפחה, סבתא מכינה ארוחה עם הרבה מאכלים טעימים מרוסיה, למשל בלינצ'ס. ביום הולדת של סבתא אנחנו מכינים לה ברכות וקונים לה מתנות והולכים לביתה לפני שהיא חוזרת מהעבודה וצועקים "הפתעה!".
חנוכה: בחנוכה אנחנו ביחד מדליקים נרות ואוכלים סופגניות, לפעמים עם ריבה בפנים ולפעמים עם שוקולד.

בלינצ'ס