הסיפור של סבא חנון לאונרד פרנק

סבא בצבא
ההורים של סבא
סבא נולד וחיי עד היום

סבא נולד בשנת 1947 בתאריך 9.5 בעיר רוטרדם שבהולנד. הוא גר בשכונה הולנדית עם שתי משפחות יהודיות בדרום העיר. הבית של סבא היה בן שתי קומות ועליית גג. בקומה הראשונה היו שני חדרים, בקומה השנייה היו שלושה חדרים ובעליית הגג היה חדר אחד. שמות הוריו היו משה וסוזנה. סבא היה בתנועת הנוער "השומר הצעיר".

הוא עלה לארץ בגיל 21 וגר בקיבוץ רבדים בין השנים שנים 1964 – 1965 ואז חזר לרוטרדם בשביל להדריך בתנועת הנוער השומר הצעיר. בשנת 1968 עלה לארץ ונשאר. סבא התגייס לנחל בינואר 1969 ונפצע בחודש יוני בפעולה מבצעית ואיבד את רגליו.

סבא חנון מספר על פציעתו ושרידתו את הפציעה הקשה בבית החולים:

סבא שהה במשך שנה בבית חולים ולאחר מכן, באוקטובר 1970, התחיל ללמוד באוניברסיטת תל אביב פסיכולוגיה ופילוסופיה. הוא גמר את התואר הראשון ובשנת 73 התחיל את התואר השני. את התואר השלישי התחיל בשנת 1975 באוניברסיטה באמריקה ושם סיים את התואר השלישי בשנת 1977.

בשנת 1978 התחיל ללמד בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב ובשנת 1990 הפך לפרופסור מן המנין.

סבא בשירותו הצבאי

סבא לתומר: הרבה הצלחה וציונים טובים.

תומר לסבא: בריאות, אושר ושמחה.

רוטרדם
עיר נמל בהולנד, השנייה בגודלה במדינה אחרי אמסטרדם הבירה. הנמל בעיר הוא הגדול באירופה, השני בגודלו בעולם ואחד הפעילים בעולם כיום. העיר שוכנת על נהר המז החדש, והוא מוביל לים הצפוני. בעיר מתגוררים מעל ל-600,000 תושבים. (ויקיפדיה)

”הייתה לרופאים התערבות אם אחיה או אמות, כנגד ארגז קוניאק“