סבתא נינה מתכנתת בחברת ה-IBM

עלי ונינה בזמן העבודה על הטופס
נינה בקיבוץ בטקס קבלת סמל בוגרים
סיפור חייה של נינה סבתי

סבתא נינה

נינה נולדה ברמת-גן בבית החולים ליולדות כמה חודשים לפני תחילת מלחמת העולם השנייה.

נינה למדה בבית הספר "יהלום" במרכז רמת גן עד כיתה ח'. אחר כך עברה לגור בקיבוץ "מזרע", שם גם המשיכה וסיימה את לימודיה. בקיבוץ ישנה בפנימיה יחד עם כל שאר הילדים והיו להם חיי חברה מדהימים. בקיבוץ היו עושים כל מיני מעשי קונדס, אחד מהם היה שנינה וחבריה גנבו תרנגולות מהלול כדי לעשות קומזיץ בשדות, כאשר התרנגולות התבשלו להן בסיר הופיע מחנך הכיתה וביקש הסבר למה שהיה בסיר… היה קשה להסביר לו זאת.. כמובן שקיבלו עונש אך נינה אינה זוכרת מה הוא היה.

בצבא נינה עשתה קורס מכיו"ת לאחר מכן הדריכה טירונות, עשתה קורס קצינות ומשם המשיכה לשרת בנח"ל צנחנים כקצינת חינוך, תרבות ואחראית תשלומים. כשגמרה את הצבא נסעה ללמוד אנגלית שנה באנגליה, שם הכירה את סטנלי שאתו התחתנה.

נינה עבדה בחברת ה-IBM כמתכנתת ואחר כך הצטרפה למשרדה של אמא, שפתחה סוכנות בינלאומית לייצוג חנויות כלבו בישראל.

כשנינה הייתה בת 30 וכבר היו לה 2 ילדות קטנות והייתה בהריון. היא נסעה לאסוף את אמא שלה משדה התעופה. כאשר הגיעה לשדה התעופה ושאלה האם המטוס נחת, התבשר לה הנורא מכל, המטוס נפל.

כיום לנינה יש 3 בנות, 10 נכדים, היא גרה עם סטנלי בהרצליה ופעילה בארגוני שלום וזכויות אדם.

נינה: מאוד נהניתי לבלות זמן עם נכדתי ולשוחח עימם וללמוד אפשרויות חדשות במחשב ובטלפון.

עלי: היה לי מאוד כייף לעבוד עם נינה ולהכיר יותר לעומק את סיפור חייה.

סבתא נינה ועלי בתכנית הקשר הרב דורי

IBM
IBM קורפוריישן (ראשי התיבות של "International Business Machines") הוא תאגיד רב-לאומי שמרכזו במדינת ניו יורק שבארצות הברית, המהווה את אחד התאגידים הגדולים והוותיקים בעולם בתחום המחשבים, ובמשך שנים רבות היה הגדול בתחום זה. מכונה גם "הענק הכחול" (Big Blue) על שום גודלו וצבעו הכחול של הלוגו שלו.

”כה לחי“

”כה לחי“