הסיפור שלי – חיים ליבסקינד

סבא חיים והנכדה רוני
סבא חיים בילדותו
שואה, עלייה מלחמות ומשפחה

שואה
השם ליבסקינד נשמר לתמיד לכל חיי מאחר ושם זה נשמע כל ערב במחנה אושוויץ כאשר אבא מאיר שהיה בביתן 14 הביא מעט אוכל לאבא חיים שהוא סבי, כאשר מבעד לחלון נשמעה כל ערב קריאה בקול רם ליבסקינד מחפשים אותך.

עלייה- 1.1.49
משפחת ליבסקינד עלתה מגרמניה באונייה נגבה לישראל. המשפחה נשלחה למחנה עלייה באזור חדרה. המשפחה של אמא דורה גרה בפתח תקווה ודאגה להעביר את משפחתנו למקום מגורים חדש ומאז ועד היום משפחת ליבסקינד מתגוררת בפתח תקווה.

מלחמות
התגייסתי לצבא בנובמבר 1964. לקראת סוף השרות הגעתי לגדוד שריון ואיתו השתתפנו במלחמת ששת הימים. נכנסנו לסיני עד לתעלה.

בשנת 1968 השתתפתי במבצע כראמה. עברנו בגשר דמיה לירדן להכות בריכוזי המחבלים.

בצבא

בצבא

מלחמת יום כיפור פרצה ביום הכיפורים ה' תשל"ד, 6 באוקטובר 1973. גדוד המילואים שבו שירתתי
יצא עם הטנקים מאזור צאלים והשתתף בלחימה בסיני. לקראת סופו עברנו את תעלת סואץ עמוק לתוך מצרים והגענו לק"מ 101 ששם התקיימו שיחות השלום בין ישראל למצרים.

משפחה

ביום חתונתי

ביום חתונתי

לאחר מלחמת יום כיפור, המשפחה מתרחבת ונולדה הבת הילה, אחות לניר ואימא של רוני.
שהילדים הגיעו לגיל מצווה נסענו אימא ,אבא, ניר והילה, לטיול גדול באירופה.
החיים התנהלו כמו כל משפחה ממוצעת גיל הבגרות וההשלכות שלו, לאחר מכן התגייסו לצבא.
לאחר שחרורם פנה כל אחד לדרכו והילדים הקימו משפחות משלהם. אשתי שוש ואני קיבלנו ארבעה נכדים נחמדים. במשפחתנו המורחבת אחים ואחיות מכל הצדדים. אנו נוהגים לחגוג את חגי ישראל ביחד (שבועות, ראש השנה, חנוכה ופורים) בהתכנסות מיוחדת ובחגיגה מיוחדת שכולם נהנים ושמחים.

לאחר מות אמי דבורה אנו ממשיכים כבר שנים רבות להתכנס בבית סבא רבא (אבי) מאיר מדי יום שבת לקבלת שבת המיוחדת שלנו. כל המשפחה עוזרת ומטפלת בסבא רבא מאיר, ניצול שואה עם מספר טבוע על ידו למחנה אושוויץ -בירקנהו  8407b.

כיום אני סבא חיים פנסיונר שדואג ועוזר לכל הנכדים ובקשר המיוחד שלי עם הנכדה רוני הגעתי
לתכנית "הקשר הרב דורי " שמארגן בית הספר בני עטרות ונהנה מכל רגע מן המפגשים ועל כך כל הכבוד!