תולדות המשפחה של אלכסנדר ירושבסקי СЕМЕЙНАЯ ХРОНИКА

אלכסנדר ירושבסקי ומריה נחמנוביץ'
גולדה רזומוביץ' ולזר ירושבסקי- הוריו
אלכסנדר ירושבסקי ערך מחקר מעמיק אודות משפחתו ושורשיו, אותם הוא מתאר בספר שדרש מחקר של 30 שנים

"תולדות המשפחה שלי" – אלכסנדר ירושבסקי מוקדש לזכרון אמו של אלכסנדר ירושבסקי, גולדה ינקלבנה רזומוביץ'

הספר מבוסס על חומרים שנאספו ע"י המחבר במשך כמעט 30 שנה ע"פי זכרונות של קרובי משפחתו, אשר מתגוררים כעת ביבשות שונות. בעת כתיבת הספר המחבר הסתמך על מסמכים ותמונות ארכיוניות ונתוני אינטרנט. מחבר הספר הוא צאצא ל-4 שושלות אודותיהן עוקב הספר: 2 שושלות מצד האם ו-2 שושלות מצד האב. הוא מביא נתונים הבאים על כל קרוב משפחה: תאריך לידה, מקום לימודים, התמחות, קרובי משפחה נוספים אליו הוא קשור, הישגים מדעיים, המצאות, השתתפות הקרובים במלחמות, אותות ועיטורים אזרחיים וצבאיים, פרסומים בתקשורת. בספר הוזכרו, ילידי מחוזות ז'טומר וקירבוגרד, אוקראינה, וצאצאיהם, סה"כ כ-600 איש.

לקריאת הספר המלא, לחצו על הקישור

Александр Ярошевский. СЕМЕЙНАЯ ХРОНИКА. Книга создана на основе материалов, собранных в течение почти тридцати лет по воспоминаниям родных автора, живущих в разных странах на разных континентах, с привлечением различных материалов, документов и фотографий из архивов, а также из Интернета. Хроника рассматривает историю четырёх родов, потомком которых является автор. Это две рода со стороны матери и два- со стороны отца. Рассмотрены личности по схеме: место рождения, дата рождения, место учёбы, специализация, члены семьи, научные достижения, изобретения, участие в войнах, боевые награды, награды иного свойства, сообщения в СМИ. Всего в книге упоминаются уроженцы Житомирской и Кировоградской областей Украины и их потомки, всего более 600 человек.

הכרוניקה המשפחתית של אלכסנדר ירושבסקי מובאת לקהל באדיבות בית התפוצות ותכנית הקשר הרב דורי, תש״ף.

כרוניקה
כרוניקה (בלטינית: Chronica) או קורות היא דיווח היסטורי על עובדות ואירועים בסדר כרונולוגי. באופן טיפוסי ניתן בכרוניקה משקל זהה לאירועים חשובים יותר וחשובים פחות, מאחר שהמטרה היא בפשטות תיעוד האירועים שהתרחשו. (ויקיפדיה)

”Я горжусь моими замечательными родствениками, честными, благородными и надежными людьми.“