הילדות של סבי דוד רוזמן

בדון-מקום קליטה של עולים חדשים
זהו סבא שלי
על הילדות של סבי ועל מקום מגוריו

שמי אלעד גלנט, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם סבא שלי דוד רוזמן. במסגרת המפגשים ראיינתי אותו ושמעתי את סיפוריו. סבא מספר:

"שלום שמי דוד רוזמן, נולדתי ברומניה בשנת 1947 בן שני להורי. לאחר שלוש שנים מלידתי עלינו ארצה ונשלחנו לבית שאן, לאחר שנה עברנו לטירת הכרמל שם הייתי בגן ילדים מכיתה א' עד כיתה ח' למדנו במשמרות כי לא היו כיתות (זה היה היסודי).

לאחר מכן הקימו בתי ספר מקצועיים דו שנתיים ובכיתה יא'-יב' למדתי בשפרינצק (בית ספר אזורי) ובמקביל הייתי בתנועת נוער ובסוף כיתה יב' התגייסתי לנחל המוצנח. במסגרת הצבא נשלחתי להדריך בנוער העובד ושם ריכזתי קן בקריית אתא של 700 חניכים ואחרי הצבא התחתנתי עם אשתי חנה (סבתי) וחיינו 5 שנים בקיבוץ יפתח."

עבדת (אמי) היא הבת הבכורה בין חמישה אחים.

סבא  מספר על חוויות ילדותו

"שעלינו ארצה גרנו באוהל כשנה וחצי, לאחר מכן גרנו בבדון במעברה 4 שנים. סבלנו מתנים, נחשים, זבובים, יתושים, פשפשים, ופרעושים. בתור ילד שיחקנו בעמודו, 7 אבנים, 4 אבנים, הרבה כדורגל ומשחקי קופסא.

בכיתה ד'-ה' התחלנו ללכת למועדון טכני שבו היינו עושים כל מיני עבודות מעץ,שבכיתה ו'-ח' בנינו יאכטה קטנה לכבוד תחרות שיוט בקישון מכל הארץ שנערכה מידי שנה ,מכיתה ח' הלכנו לתנועת נוער, ובכיתה ט' התחלנו ללכת לגדנ"ע שם למדנו לשחק פינג פונג, ידיעת הארץ, השתתפנו בחידונים ולמדנו תנ"ך.

בכיתה י' הלכתי לשחק כדורגל במכבי חיפה, ולמדתי פינג פונג והשתתפנו בכל מיני תחרויות ואליפויות. התחלנו ללכת למשחקי כדורגל בעיקר של מכבי חיפה ועקב המצב הכלכלי הלכנו מטירת הכרמל לקריית אליעזר (10 קילומטר) וטיפסנו על עצים בשביל לראות את המשחקים.

בכיתה יא' הוכנסנו למסגרת עם חבר'ה מחיפה ומטבעון שלימים יצאנו כגרעין לקיבוץ יפתח בכיתה יב', שם הכרתי את אשתי חנה.

אלעד גלנט: היה מאוד מעניין לראיין את סבי ולמדתי עליו הרבה דברים שלא ידעתי עליו.

בדון
- בדון זה צריף עשוי מעץ מכוסה בבד ולפני הבד היה זפת שתמנע מן המים לחדור לצריף (לא עזר הרבה במניעת חדירת המים)

מועדון טכני
מועדון טכני הוא מועדון לעבודות עץ ומתכת לאחר שעות הצהריים