הטבעת של סבתא חבצלת

אני וסבתא בבית ספר
סבתי בילדותה
הסיפור של סבתא חבצלת

סיפור זה מדבר על הטבעת של סבתי כיום. סבתי חבצלת, נולדה בצכיה, בשנת 1946 בעיר דציו, ועלתה לארץ בשנת 1949 כשהייתה בת שלוש.

לאימה קראו בלנקה והיא הייתה עקרת בית. לאביה קראו יוסף והיה מנהל בית אבות. סבתי הייתה בת יחידה. עד נישואיה שם משפחתה היה שטרק, כיום הוא לוריא.

סבתי בילדותה

תמונה 1

בשנת 1938 פרצה מלחמת עולם השנייה והיטלר עלה לשלטון. כשהיטלר עלה לשלטון התחילו לקחת את כל היהודים למחנות השמדה, השכנים הגויים שלנו בסלובקיה ששם סבתא רבתא שלי גרה בכפר, הסכימו לשמור על כל התכשיטים של המשפחה שלי. הטבעת הייתה אחת מהתכשיטים של המשפחה.

במלחמה זאת התעללו ביהודים מאוד והרגו כ-6,000,000 יהודים. לאחר שהמלחמה הסתיימה, שסבתא רבתא שלי חזרה לכפר שלה, אותם שכנים החזירו לה חלק מהתכשיטים שהיא נתנה להם בזמן המלחמה וטבעת זאת הייתה אחת מהתכשיטים שנתנה לשכנים למשמרת.

סבתא רבתא שלי האמינה שהכל יגמר ושהתכשיטים יחזרו אליה ושהכל יחזור לקדמותו בכפר.

חבצלת: נהנתי מאוד לעבור חוייה עם הנכדה בתכנית החשובה הזאת.