החיים של ברוריה שטראוס

צילמנו את התמונה למצגת שעשינו
ברוריה בציעירותתה
הילדות של ברוריה

בית הורים

גדלתי בראשון לציון. בבית גרנו שלושה ילדים וזוג הורים בבית שבו 2 חדרים. בחצר הבית היו עצים: לימונים, שזיפים ,קלמנטינות ועוד.

השכונה שלי

בשכונה היו הרבה בתי קרקע צנועים. בשכונה היה בית ספר אחד שנקרא בית ספר בארי. היינו צועדים לבית ספר, לא היה להורי רכב פרטי. היינו משחקים הרבה בחוץ. משחקים כמו מחבואים ,תופסת, שלושה מקלות, משחקים דומים למה שאתם היום משחקים ההפסקות.

תיכון

למדתי בגימנסיה ראלית בראשון לציון .מאוד פחדנו מהמורים .היינו קמים כאשר מורה היה נכנס לכתה. נתנו לנו ללמוד פסוקים מהתנ"ך בעל פה .היו קוראים לתלמיד ללוח ובוחנים אותו על יד הלוח לפני כל הכיתה.

צבא

שירתתי כמורה חיילת בחיל האוויר בבסיס צבאי על יד חיפה. למדתי חיילים היסטוריה של ארץ ישראל .

מקצוע

לימדתי מתמטיקה בכיתות י , י"א , ו י"ב. אהבתי את המקצוע ואהבתי את התלמידים.

חגים

בעיקר אני זוכרת את חג הפסח .היינו נוסעים לליל הסדר לקיבוץ גל און . אח של אבי – שייקה היה ממקימי קיבוץ גל און. היינו אורזים מזוודה ועולים על אוטובוס שייקח אותנו לקיבוץ .את ליל הסדר היו חוגגים כמאתיים איש יחד.

חג פורים

היינו חוגגים את חג הפורים כמו היום.