הגשמת חלום ילדות

ליה וסבתא ברכה
סבתא ברכה מימין בילדותה והנכדה ליה משמאל
להיות מורה בישראל

שמי ליה, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי ברכה שכטר. סבתי נולדה בשנת 1955 בחיפה לבית משפחת בליויס. ואני מעלה את סיפורה על חלום ילדותה והתגשמותו.

חלום ילדותי הוא להיות מורה בישראל

כשהייתי ילדה בת 10, הייתי מלמדת את ילדי השכנים, מאז שהייתי ילדה צעירה חלמתי להיות מורה. הייתי מושיבה את הבובות על המיטה, קוראת להם סיפורים, שרה להם שירים ומפרשת להם מילים קשות.

אהבתי לחקות את המחנכת שלי נעמי בעמידה שלה מול הכיתה, בטון הדיבור שלה, בכתיבה על הלוח ובאופן שהייתה ממחיזה סיפורים. כבר מגיל 10 הייתי מזמינה את ילדי השכנים הצעירים ממני לשיעורים פרטיים ללא תשלום. הדרכתי אותם בכל המקצועות.

בילדותי

תמונה 1

ההורים של ילדי השכנים מאוד נהנו, כי גם שמרתי עליהם, הכנו שיעורים, שיחקנו ולפעמים גם הכנתי להם ארוחת ערב.

אהבתי מאוד לקרוא ספרים, בעיקר ספרי מתח והרפתקאות. אבי נהג לקנות לי את הסדרות של: קופיקו, דנידין, השביעיה הסודית ועוד….כולם באו להשאיל ממני ספרים.

הלכתי בגיל 18 ללמוד בסימינר למורות וכך הגשמתי את החלום. תמיד דגלתי בפתגם "מכל מלמדיי השכלתי". אהבתי לשמוע סיפורים מסבי, מדודים, משכנים מבוגרים וכמובן מהמורים.

פרשתי לאחר 35 שנות הוראה כשחינכתי לעיתים שלושה דורות במשפחה. כיום אני מתנדבת בשתי ספריות בבתי ספר שונים.

ליה שכטר: אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי עם סבתי ברכה.

"מכל מלמדיי השכלתי".