הגנה עצמית

אני וסבי בביתו.
כף הנעל ששימשה להגנה עצמית.
כף הנעל ככלי להגנה עצמית

סבא רבא שלי נולד בשנת 1916 בטורקיה שהייתה מדינה שחיו בה הרבה יהודים ולמרות שהייתה קהילה יהודית גדולה, הם סבלו מאנטישמיות וגזענות.

סבי סיפר לי שבזמן שאבא שלו (סבא רבא שלי) הלך או חזר מבית הכנסת עם שאר היהודים, הטורקים כל הזמן תקפו, הרביצו והציקו ליהודים. לסבא רבא הייתה כף לנעל העשויה מנחושת ובכל פעם שהטורקים הציקו לו בדרך לבית הכנסת הוא  הוציא את הכף מהנעל והיכה אותם בעזרת הכף. המכה שהוא נתן איתה הייתה כואבת יותר ממכה רגילה וזו הדרך שהוא בחר להגן על עצמו כיהודי מפני הטורקים שתקפו יהודים על בסיס גזעני ואנטישמי. הכף לנעל הייתה היתרון כי זה לא היה סכין או משהו חד ולא חוקי זו הייתה רק כף לנעל שהוא הכניס כל פעם לנעל בלי למשוך תשומת לב.

שמעתי לראשונה את הסיפור על הכף לנעל מסבא שלי ואני חושב שזה סיפור מאוד מעניין. אני חושב שסבא רבא שלי גילה יצירתיות בפתרון הבעיה שהייתה לו כיהודי במדינה מוסלמית, ואני גאה בו למרות שמעולם לא הכרתי אותו. אני שמח שהחפץ עבר לסבא שלי, ואני מצפה לקבל את הכף לנעל ואני בטוח שאשמור עליה כי היא מספרת סיפור שקשור במשפחה שלי. אני חושב שאולי אני אקבל אותה בבר המצווה.

אנטישמיות
ביטוי המשמש לשנאת יהודים