גלגולו של כסא

הכסא לאחר שיפשוף
אני וסבא בבית התפוצות
הכיסא ששינה צורה וחזר למצבו הראשון

בתאריך 28 באפריל 1937 נולד סבי מרקוס (כיום שינה למקס) לאביו סימון ואמו ליס בארנהם שבהולנד. ילד בכור במשפחה. לאחר מספר שנים, במהלך מלחמת העולם השנייה נולדו למקס שני אחיו, לקס וברם.

כשהיה בן ארבע קיבל כמתנת יום הולדת מסבא וסבתא שלו כיסא אדום מרהיב  ויפה, עם משענת נוחה ומעוטרת והכיסא שימש אותו ביום יום,לישיבה ליד שולחן האוכל, לזמן קריאה או משחק ליד שולחן.

שנה לאחר מכן פרצה מלחמת העולם השנייה, סבא מקס נאלץ לעבור מבית הוריו המוכר והאהוב בהרנם לבית אחר בכפר סמןך, למשפחה נוצרית שהיוותה עבורו מקום מחבוא מפני הנאצים.

שנים לאחר מכן בשנת 1988 עלו הוריו של מקס לארץ מהולנד ובין הפריטים שהביאו מהולנד היה גם הכיסא הזה. עם השנים עבר הכיסא מספר גלגולים ונצבע מספר פעמים על מנת לשמרו ובנוסף הוא נותר ללא משענת. לפני כשנה אמי שייפה אותו עד שהגיע במספר מקומות לצבע המקור וכך הוא נראה היום (מצורפת תמונה).

בעוד מספר חודשים סבי יחגוג 80 שנה ליום הולדתו !!!

עומר גפן מביא את סיפורו של הכסא של סבא הילד, שעשה עלייה לארץ וחזר לסבא בן ה – 80.