משפחת אימברמן – אימבר

מינה וקבוצת הקשר הרב דורי
במהלך סיור בבית התפוצות
לודמילה בחיל הים

"נולדתי ברוסיה בעיר גורקי, שהיום נקראת ניז'ני נובגורוד – העיר התחתונה. העיר גורקי נקראה על שם "מקסים גורקי" שהיה סופר בזמן המהפכה הרוסית. בכניסה לגורקי היה צריך אשרת כניסה בגלל שהעיר הייתה תעשייה צבאית אבטה-זבוד.

נולדתי בשם לודמילה אימברמן. אבי מאיר אימברמן שנקרא בפי החברים מקס. בית אבי, משפחת אימברמן היא נצר לנפתלי הרץ אימבר (שהיה בזמנו אימברמן) כותב מילות התקווה של עמינו. נפתלי הרץ אימבר נולד בגליציה עיירה בשם זלשוב שם נולד גם אבי.

אמי נולדה בבלורוסיה בבויטבסק. למשפחה יהודית מסורתית. אמי הגיעה לגורקי אחרי מנוסה מויטבסק בזמן מלחמת העולם השנייה, אחרי הכיבוש של בלרוסיה, בגיל 12. אבי הגיעה לגורקי אחרי שחרור מהצבא האדום, שם פגש את אמא שלי שגדלה בגורקי עד גיל 18. הם התחתנו ואני נולדתי.

כיוון שאבי גדל במשפחה ציונית תמיד שאף לעלות לארץ ישראל. כשהייתי בת 8 עלינו ארצה לקיבוץ נווה ים. מאחר ואמי וטרינרית, גרנו שם שנה ועברנו לצריף בקריית חיים. אחרי חצי שנה שההורים שלי מכרו את כל המטלטלים אספו כסף עם הלוואות גדולות שהספיק לקניית בית קטן, עברנו לגור בגבעת נשר, שם גדלתי. דרך תנועת הנוער השתלבתי בחיי ארץ ישראל כמו צברית. בגיל 18 התגייסתי לצבא, לחיל הים. בגיל 17 הכרתי את בן זוגי, צבי ששירת על אח"י אילת. בזכותו הגעתי לחיל הים. התארסתי יום למחרת השחרור, ושלושה חודשים אחר כך התחתנתי וירדתי לגור באילת 11 שנים. 11 חודשים אחרי החתונה, נולדה הבת שלי ענבר, בתי הבכורה. אחרי חמש שנים נולדה בתי השנייה. בטכניון למדתי תואר הנדסת מכונות אחרי שעברנו לגור בקריית ביאליק.

חשוב לי לספר את סיפור החיים של אימי שנולדה בבלה רוסיה, רוסיה הלבנה בעיר ויטפקס אשר בגיל 12 ברחה עם משפחתה ,אמה, שתי אחיותיה ואח לרוסיה לעיר גורקי. הבריחה הייתה מסובכת וקשה, הם ברחו ללא ציוד, רק הבגדים שעל גופם. בהפגזות בעצירת הרכבת ללא מזון כשהרעב הציק יצאה סבתי לחפש מזון ראוי למאכל, בינתיים נגמרו ההפגזות והרכבת יצאה לדרך וסבתי נשארה מאחור,כשארבעת ילדיה המשיכו בנסיעה. סבתי ניסתה לרוץ אחרי הרכבת במשך שעות, עד אפיסת כוחותיה, מצאו את סבתי מעולפת על המסילה, ואשפזו אותה בבית החולים.

"קבוצת הקשר הרב-דורי ביום העיון המשותף עם התלמידים בבית התפוצות"

ורד גדיאל ראיינה את מינה אהרונטל במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.

רוסיה הלבנה
לָארוּס היא מדינה ללא מוצא לים הגובלת ברוסיה ממזרח, באוקראינה מדרום, בפולין ממערב ובליטא ולטביה מצפון. הייתה שייכת לברית המועצות, ולאחר התפרקות ברית המועצות הפכה למדינה עצמאית. מאז 1996 קשורה בלארוס עם הפדרציה הרוסית בסדרת אמנות ליצירת ישות הקרויה האיחוד של רוסיה ובלארוס, כצעד לקראת איחוד אפשרי בין שתי המדינות. (ויקיפדיה)

מקסים גורקי
אלכסיי מקסימוֹביץ' פֶּשְקוֹב‏ 28 במרץ 1868 – 18 ביוני 1936), הידוע יותר בשם מקסִים גוֹרקִי (ברוסית: Максим Горький; "גורקי" פירושו "מר"), היה סופר רוסי, מייסד ספרות הריאליזם הסוציאליסטי ופעיל פוליטי. (ויקיפדיה)

נפתלי הרץ אימבר
נפתלי הרץ אימבר (בכתיב יידי: נפתלי הערץ אימבער; חנוכה תרי"ז, 1856 – תרס"ט, 8 באוקטובר 1909) היה משורר עברי, מחבר "התקווה", ההמנון הלאומי של התנועה הציונית ומדינת ישראל.

”דרך תנועת הנוער השתלבתי בחיי ארץ ישראל כמו צברית.“