אלה היו השנתיים המעניינות והמשמעותיות בחיי

שרה ואביב
שרה בחיל האוויר
בגיל שבע עשרה וחצי, התגייסתי לצה"ל, בתפקיד בקר אווירי

נולדתי בשנת 1940, בעיר פתח תקווה, בישראל
שירות צבאי – השנתיים המעניינות והמשמעותיות בחיי.
בגיל שבע עשרה וחצי, לאחר סיום התיכון ובחינות הבגרות, התגייסתי לצה"ל. שלא כמו היום, טירונות הבנות נמשכה 6 שבועות ולא היה כל קשר עם הבית וההורים. לאחר מכן נשלחתי לחיל האוויר (לבקשתי) לקורס בקרה ורדאר שנמשך 6 שבועות .

תמונה 1

במשך יותר משנתיים הייתי בתפקיד, בקר אווירי, שמשמעו גלוי המטוסים ברדאר כולל מטוסי אויב, שיחות עם הטייסים באוויר והוראות לטיסה וכן הזנקת מטוסינו נגד מטוסי אויב. נשארתי בשרות קבע לעוד 3 חודשים עד לתחילת למודי באוניברסיטה. לאחר מכן שרתי הרבה במילואים (כולל כשהייתי בהריון עם בני הבכור). השרות הצבאי היה מעניין, מרתק, ונתן לי הרבה להרגשת משמעותי ולחיזוק בטחוני העצמי. אלה היו השנתיים המעניינות והמשמעותיות בחיי.

מקצועי
הנני בוגרת למודי גיאוגרפיה וגיאולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. במשך 17 שנה לימדתי גיאוגרפיה בבית הספר התיכון אליאנס ברמת אביב. לאחר מכן עשיתי הסבה להיי טק ובמשך שנים רבות הייתי בתפקיד בכיר בתדיראן טלקום. במקביל הוסמכתי למדריך טיולים בחו"ל ובמשך שנים רבות הדרכתי טיולי מקהלות בחו"ל בעיקר באיטליה.

תחביב
תחביבי העיקרי הוא שירה במקהלה. אני שרה כבר 36 שנים במקהלת "שירן" מרמת השרון.
כמו כן מנגנת בפסנתר.
אוהבת מאד טיולים בארץ ובחו"ל ועושה זאת הרבה.
וכמובן נכדי הם תחביבי האהובים ביותר.

בקר אווירי
עובדת חדר מבצעים אוויר משרתת במרכזי הפעילות המבצעית, מהם מתופעל כוחו האווירי והקרקעי של חיל-האוויר. במסגרת התפקיד אחראית הפקמ"צית על תפעול שוטף של חדר המבצעים טייסתי/בסיסי ברגיעה ובחירום, הכנת חומרי עזר לטיסות מבצעיות ואימונים, ריכוז מידע מגורמים שונים מולם עובדת היחידה ותפעול פעילויות המבצעים בהתאם למידע שהתקבל.

”בצבא הייתי בתפקיד, בקר אווירי, אלה היו השנתיים המעניינות והמשמעותיות בחיי.“