איך הכרתי את סבתא יעל?

אני ונכדתי נועה, במהלך תכנית הקשר הרב דורי
תמונה שלי ושל יעל בחוץ לארץ
מלחמת יום כיפור

נולדתי בתל אביב בשנת 1951 לאבא מפולין ולאימא ניצולת שואה מבלגיה.

למדתי בבית ספר יסודי בתל אביב ובתיכון עיוני עד כיתה י"א ואז עברתי ללמוד אלקטרוניקה וקשר בבית הספר הטכני של חיל האוויר. בשנת 1967 עבדנו כסבלים בנמל חיפה בהכנות למלחמת ששת הימים.

סיימתי הלימודים התגייסתי לחיל האוויר בסוף שנת 1968. שירתי ביחידת הקשר הניידת של חיל האוויר במשך כל מלחמת ההתשה. בסוף המלחמה (סוף שנת 70) עברתי לשרת ביחידת הבקרה האווירית בשארם א-שייח'. ביום כיפור 1973 נפגעה היחידה מטיל קלט ונהרסה לחלוטין, דבר שהביא להורדת היחידה מההר (ג'בל צפרא) לשדה התעופה. בתום המלחמה אחי הבכור חזר לשרת כצפן בבור שבקריה כאחראי משמרת, ובכל פעם שהיה במשמרת היה מתקשר לחדרי שבשארם.

הייתה במשמרת צפנית נוספת ושמה יעל גולדברג. כששמעה את אחי מבקש אותי בטלפון ("את רן בירן בבקשה"), ביקשה ממנו לקרוא בעצמה לרן בירן. התחלנו לדבר בטלפון ודיברנו כך במשך שלושה חודשים מבלי להיפגש או לראות אחד את השנייה. (יעל ראתה תמונות שלי שאחי הביא לה).

אחרי שלושה חודשים נפגשנו לראשונה והלכנו ביחד להופעה של חווה אלברשטיין "כמו פרח בר." אחרי שלושה חודשים הצעתי ליעל נישואים ושבעה חודשים מאוחר יותר התחתנו בבית הכנסת הגדול שבתל אביב בגשם שוטף. נולדו לנו שלושה ילדים, רננה, עומרי ואורטל. ולאחר נישואי ילדנו נולדו ילדיהם ולנו יש מהם שישה נכדים מקסימים וביניהם הקשורה הבין דורית, נועה, עמה אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי.

אני ויעל בטיול בחוץ לארץ

נועה סלבינסקי וסבא רן בירן השתתפו בתכנית הקשר הרב דורי וסבא סיפר לנועה כיצד הוא פגש את סבתא יעל?

שארם א-שייח'
שארם א-שייח' (בערבית: شرم الشيخ, תעתיק מדויק: שרם אלשיח') היא עיר מצרית בדרום חצי-האי סיני, לחוף מפרץ אילת. בימי השלטון הישראלי היה במקום יישוב ישראלי בשם אופירה. שארם א-שייח' שוכנת סמוך למצרי טיראן, ולכן הייתה חלק מנושא חסימתם שהוביל לפרוץ מלחמת ששת הימים. ויקיפדיה

”גם בשיר יש קול זמיר“