איך היה לנו פעם ?

סבא אליהו ועומר

ואבי עבד בפרדסים בטיפול בעצי הדר.

הפרדס

אריזת התפוזים

דוד שלי, אח של אמא נהרג בפרעות 1936 על ידי הערבים

"מאורעות 1939-1936 לא היו הביטוי האלים הראשון של הערבים הפלסטינים נגד היישוב היהודי בארץ-ישראל. קדמו להם התקפות של המונים ערבים על יהודים ב-1920, 1921 ו-1929. אלא שבפעם הזאת, בניגוד לעבר התפשטו המאורעות בכל הארץ; הם נמשכו כשלוש שנים; הפכו גם למרד שכוון נגד השלטון הבריטי בארץ-ישראל; והייתה להם השפעה מרחיקת לכת על ההתפתחויות בארץ בשנים שלאחריהם."

ביתנו היה סמוך לבית המשמר והמטרה של הערבים הייתה לתקוף את בית המשמר ובטעות תקפו את ביתנו.כך נהרג דודי ששמו היה אליהו ולזכרו קראו לי על שמו.

את הילדות שלנו בין שנות החמישים לשישים שחקנו את המשחקים למשל: ג'ולים, תופסת, קלס, גוגואים,מחבואים, ועוד…טלויזיה, רכב, מכונת כביסה, מקרר, ומזגנים לא היו בבית. שמענו רדיו במקום טלויזיה,רכבנו על אופניים וסוסים ועגלות שהיו רתומות להן כי "לא היו כבישים" וכך הגענו ממקום למקום ולא במכונית.

כביסה כיבסנו ביד במקום במכונה כביסה. במקום מקרר קרח, קנינו נפט כי לא היו כיריים. את  האוכל בישלנועל פרימוס ופתיליה.

היום הכל כל כך שונה ונוח, איפה הם הזמנים ההם….

פרימוס