אבי רחמים חיון ז"ל

אתי, עכשווי
פנקס החוגר של רחמים זכרונו לברכה
הסיפור של אביה של אתי

הקשר הרב דורי של מעיין אלבז ואתי ראובני.

אתי ראובני מספרת:

"שמי אתי ראובני, נשואה לפרופ' משה ראובני. תושבי קצרין מינואר 1991. אמא לשלושה ילדים: רם, יליד 1979. נשוי למאיה ואב לעמית בן חודשיים. אסף, יליד ארה"ב, נשוי לליהי ואב לאלכס בת שלושה חודשים והדר, ילידת 1987, נשואה למוטי הרוש.

נולדתי לפני 61 שנה בתאריך 30.6.1956 להוריי קלרה ורחמים חיון, במעברת מחנה ישראל שליד לוד.

מעברת מחנה ישראל

"מחנה ישראל היה מגדולי מחנות העולים ומעברות העולים בישראל, שכן צפונית לעיר לוד ומזרחית לכביש לוד – פתח תקוה. מועצה מקומית לשעבר (בשנים 1965-1957). כיום שטח המעברה נמצא בתוך מתחם התעשייה האווירית לישראל." (ויקיפדיה)

תמונה 1

אבי רחמים חיון נולד במאי 1933 בטוניס, כבן זקונים, לאחר שלוש בנות, להוריו חיים ואסתר ז"ל. את ילדותו ולימודיו בבית ספר יסודי ותיכון עברי בטוניס. בגיל צעיר הצטרף לתנועת נוער שמטרתה הייתה העלייה לארץ ישראל.

בגיל 16 עלה לארץ יחד עם חבריו לתנועה, לאחר תחנונים רבים מהוריו שלא שמחו מעצם הרעיון. אבי הגיע לארץ בתאריך 22.6.49 – ללא משפחתו והצטרף לקיבוץ לתקופה קצרה. בהיותו בן 19, במאי 1952, גויס לצה"ל והיה בין העולים הראשונים שהצטרפו לצנחנים.

באוגוסט 1955 נישא לאימי קלרה לבית משפחת בריבוח בבית הכנסת במחנה ישראל. אני נולדתי ביוני 56 ושלושה חודשים לאחר מכן פרצה מלחמת סיני (מלחמת קדש) ואבי גויס לשרות מילואים בתאריך 26.10.1956 והשתתף בקרב המיתלה בפיקודו של המח"ט אריק שרון.

במלחמת ששת הימים גויס למילואים הפעם ליחידת תותחנים ושוב שירת בסיני. באחת ההפגזות של מטוסים מצריים, התחפרו החיילים הישראלים בשוחות, ומבין חמישה חיילים ששהו עם סבי בשוחה נהרגו ארבעת חבריו והוא היחיד שנפצע וניצל.

באוקטובר 1973 פרצה מלחמת יום הכיפורים, אבי גויס למילואים ושהה כחודשיים בסיני.

החיים בבית התנהלו ברגיעה וללא אירועים חריגים, עד שבתאריך 15- למרץ 1977 בהיות סבי בן 44 שנים, נפטר באופן פתאומי מהתקף לב כשהוא מותיר אחריו את אמי קלרה עם שלוש בנות שאני הבכורה אז בת 21.

מעיין אלבז מביאה את סיפורה של אתי ראובני שסיפרה על אביה רחמים חיון ז"ל.

קרב המיתלה
קרב המיתלה הוא אחד מהקרבות הבולטים שבו גילו הצנחנים גבורה, אומץ לב, מסירות ודבקות במטרה עד כדי חירוף נפשם. בקרב המיתלה הלוחמים חשו לעזרת חבריהם הפצועים חרף כל הסכנות והקשיים. קרב המיתלה הוא הקרב אשר עיצב את רוח צה"ל לשנים רבות

מחנה ישראל
מחנה ישראל היה מגדולי מחנות העולים ומעברות העולים בישראל, שכן צפונית לעיר לוד ומזרחית לכביש לוד - פתח תקוה. לאחר שנים רבות של פעילות אינטנסיבית נסגרה המעברה באופן רשמי בשנת 1965.

”מבין חמישה חיילים ששהו עם סבי בשוחה נהרגו ארבעת חבריו והוא היחיד שנפצע וניצל.“