העלייה לארץ של שושנה ססי

שושנה וגפן
שושנה התינוקת עם אחיה - 1950
ההרפתקאה שהייתה לי

אני שושנה לבית סרבגילי, בתם של מנשה ז"ל ועטיה ז"ל, עלינו ארצה בשנת 1951 מעיראק.

הייתי תינוקת בת שמונה חודשים, הטיסה עוכבה כי חטפו את אחי ובן דודי. אבי ז"ל היה סוחר גדול שילם את כל כספו לערבים כדי שיחזירו את אחי ובן דודי.

לאחר כחודש עלינו שוב למטוס בשמחה והפעם עם אחי ובן דודי.

כשירדנו מהמטוס היה מאד מרגש לכל בני המשפחה, אבא נישק את האדמה. ההורים סיפרו שבן גוריון, ראש הממשלה, קיבל אותנו בסבר פנים יפות ואף החזיק אותי התינוקת על הידים שלו.

היינו חמישה ילדים ואמי ז"ל (עטיה), הייתה אז הרה עם הילד השישי והיה לה מאד קשה בהריון.

אח של סבתא שושנה סרבגילי הגדול מוריס, רינה ז"ל, חיים, ששון, סבתא שושנה תינוקת

צולם בשנת 1950

תמונה 1

מיקמו אותנו באוהלים, בשער העליה. ההורים לקחו את זה כל כך קשה לאחר מכן העבירו אותנו לגבעת ברנר באוהלים. הייתה סופה חזקה ומבול, האוהלים התמוטטו עלינו.

ההורים נלחצו ובכו ואמי ז"ל ראתה במרחק של קילומטר צריף נטוש, פרצה אותו והכניסה את כל הילדים. אמי ז"ל הייתה דומיננטית בכל הסיפור ואילו אבי ז"ל לקח את המצב קשה כי הוא היה חסר כל רכוש.

כתינוקת חליתי ולקחו אותי לבית תינוקות ואבא שלי ז"ל ידע על כך שהיתה שמועה שלוקחים תינוקות ומעלימים אותם ומספרים סיפורים להורים, אבא שלי שמר עלי מכל משמר והוציא אותי מבית החולים.

התנאים היו קשים, השירותים היו בחוץ והמקלחות בחוץ ועם כל זה הינו שמחים בחלקנו, אנחנו היינו מכינים משחקים משלנו לדוגמה: חמש אבנים, חבל קפיצה. עם קופסאות שימורים היינו עושים חורים והולכים איתם ועושים תחרות של ספורט, קלאס ועוד.

לאחר מכן עברנו עברנו לגור בקריית עקרון ושם התחלנו את ההסתגלות שלנו לחיים בישראל. עברנו לגור בצריף, התנאים לא היו נוחים. לאבא שלי ז"ל, היה קשה להתאקלם, אימא שלי ז"ל היתה אשה נמרצת ודומיננטית היא לקחה את המושכות לידיים.

סבא שלי ז"ל מצד האבא עזר לנו מאוד, כי היה לו עסק פרטי למכירת ירקות, פירות, תבלינים, קטניות ופיצוחים.

באותה תקופה, בקריית עקרון, התחלנו ללכת לגנים וללימודים בבתי הספר. השתלבנו בלימודים ובגנים ונהננו מאוד מהחברה והיה לנו כיף למרות התנאים הקשים ושמחנו בחלקנו.

גפן: היה לנו כיף, קירב אותנו אחת לשנייה, למדנו להכיר אחת את השנייה טוב יותר.

קישור לסיפור נוסף של שושנה ססי במסגרת תוכנית הקשר הרב דורי 2018