העלייה שלי, שושנה ססי

בתכנית הקשר הרב דורי
בילדותי
ההרפתקאה הקשה שהייתה לי

אני שושנה לבית סרבגילי, ביתם של מנשה ז"ל ועטיה ז"ל, עלינו ארצה בשנת 1951 מעיראק. הייתי תינוקת בת 8 חודשים, הטיסה עוכבה כי חטפו את אחי ובן דודי. אבי ז"ל היה סוחר גדול שילם את כל כספו לערבים שיחזירו את אחי ובן דודי. לאחר כחודש עלינו שוב למטוס בשמחה עם אחי ובן דודי. אבי ז"ל היה חסר כל רכוש כשעלינו ארצה. כשירדנו מהמטוס היה מאד מרגש למשפחה אבא נישק את האדמה וההורים סיפרו שבן גוריון קיבל אותנו בסבר פנים יפות. היינו 5 ילדים ואימי ז"ל הייתה הרה עם הילד השישי. מיקמו אותנו באוהלים, בשער העליה. ההורים לקחו את זה כל כך קשה לאחר מכן העבירו אותנו לגבעת ברנר באוהלים הייתה סופה חזקה ומבול  האוהלים התמוטטו עלינו. ההורים נלחצו ובכו אימי ז"ל ראתה במרחק של קילומטר צריף נטוש, פרצה אותו והכניסה את כל הילדים. אימי ז"ל הייתה דומיננטית בכל הסיפור ואילו אבי ז"ל לקח את המצב קשה כי הוא היה חסר כל.

הדרך הייתה קשה עד שעלינו למטוס כי הערבים התנכלו לנו, המסע מאיבוד המשפחה ועד מציאתה היה ארוך ומתיש  התמקמנו בצריף אבי חלה מאד בדלקת ריאות ואימי ילדה את אחותי השישית. הראשויות לקחו אותי ואת אחותי לבית תינוקות מפני שהם אמרו שאנחנו חולות ולא היינו חולות. אבא שלי ז"ל שמע על חטיפת תינוקות בעורמה הוא לקח אותנו מהמיטות לצריף הנטוש ושמר עלינו מכל משמר כמו חיה ששומרת על הגורים שלה. להורים שלי היה קשה להשתלב במקום החדש במיוחד שלא ידעו את השפה. בכל זאת שרדו, המשיכו והתגברו על כל המכשולים. לאחר כשנה העבירו אותנו לכפר עקרון לצריף, אבי ז"ל פתח חנות בגדים כי הוא היה סוחר בעיראק. וכך נולדו להוריי עוד שלושה ילדים. להוריי לא היה קל ובכל זאת הם התמודדו. אמא שלי ז"ל הייתה לביאה התמודדה בכל מצב. וכך התחלנו להיות כמו כל הילדים האחרים כלומר בית ספר, גנים, עבודות. כל אחד מהמשפחה הגיע להישגים. בשנת 1963 עברנו לרחובות. הלכתי לתנועת נוער הנקראת: העובד והלומד. עבדתי בכל מיני עבודות וגם למדתי בו זמנית. סיימתי בית ספר יסודי למדתי תיכון בגבעת וושינטון.

היום אני סבתא לנבחרת של נכדים מקסימים ומדהימים.

סיפורה של סבתא סופר בתכנית הקשר הרב דורי, שנת תשע"ח, בבית ספר מעלות משולם רחובות.