שמי מנחם, נולדתי בנוזרקה שבאוקראינה, בשנת 1934, ועליתי לארץ בשנת 1935, בהיותי בן שנה. כשהייתי בצבא, בצנחנים, פגשתי שתי בנות חמודות. לאחת מהן קראו אתי, היה לי איתה קשר טוב, היא…
עליה, קליטה והגשמה עצמית שמי טובה, נולדתי בפולין מיד בתום מלחמת העולם השנייה להורים שעברו את השואה. אחרי תלאות רבות נפתחו שערי הארץ לעליית פליטי השואה, וזכינו לעלות ארצה בשנת 1948,…
שלום, שמי ציון כהן ואני בן 76 וזה סיפור על חיי. נולדתי בחדרה בבית החולים הלל יפה בתאריך 13.5.1943. למדתי בבית הספר בילו בשכונת נחליאל. כשסיימתי את לימודי ביסודי המשכתי…
שמי דוד לוי, נולדתי בשנת 1949 בקיבוץ איילת השחר. בגיל 22 הגעתי לאילת, מיד עם שחרורי מצה"ל. התחלתי לעבוד בתמנע וקיבלתי מגורים בבניין ארוך עם שבע כניסות, שזו הייתה ״הרווקיה״…
שמי גליה עמיר, בעבר ג'ורג'ט, נולדתי במקנס שבמרוקו בשנת 1941, ומספרת את סיפורי לאור. הייתי תלמידה בתיכון במרוקו, כשהצטרפתי לארגון יהודי בשם "הנוער הציוני", שמטרתו הייתה להעביר לנוער היהודי ידע…
בעיר העתיקה בירושלים חיו שלושה אחים עם משפחותיהם (שעלו ממרוקו ונקראו המוגרבים). הבכור היה מימון, אשתו פריסיאדה וילדיהם. מימון עבד כשמש של ישיבת "פורת יוסף" והיה אדם שקול ורציני שכולם…
סיפורי נובע מעצם היותי מורה לחינוך תזונתי בבית הספר התיכון "הר וגיא" שבצפון הארץ . במסגרת עבודתי החינוכית הנחלתי לתלמידי כל השנים חינוך לאורח-חיים בריא ומודעות לתזונה נבונה. בד בבד…
כשהייתי קטנה גרתי באלג'יריה, מדינה גדולה באפריקה הגובלת בצפון - בים התיכון, בצפון-מזרח - בתוניסיה, במזרח - בלוב, בדרום-מזרח - בניז'ר, בדרום-מערב - במאלי ובמאוריטניה ובמערב - במרוקו. אחי עבד…
במשפחה שלי הכל התחיל כשסבתא רבא שלי רצתה להכין בצעירותה "גונדי". הגונדי הינו מאכל פרסי מסורתי שעובר מדור לדור מזה 200 שנה. סבתי מאוד רצתה להכין גונדי אך לא ממש…
אנחנו נהגנו להכין בימי חמישי לפני השבת "קיצ'רי". זהו מאכל עירקי שמכינים אותו עם אורז ועדשים אדומות. זה היה היום היחידי שלא היינו אוכלים בשר, כי למחרת אמא הכינה הרבה…
יש לי חברה שהייתה שכנה שלי שנים רבות בפתח תקווה. כשעזבתי לאילת המשכנו להיות חברות ושמרנו על קשר. מידי פעם היא הייתה באה לבקר ולהתארח אצלי באילת, ולאור העובדה שהיא…