פרק משמעותי בחייה של סבתוש

סבתא סופי ואלה באהבה
סבתא סופי בטירונות עם עץ בן כמאה שנה
העץ אני וארץ ישראל

קוראים לי סופי ליבוביץ, נולדתי בשנת 1959 בזכרון יעקב. בחרתי תמונה ובה אני מחבקת גזע עץ מיום גיוסי לצה"ל בימי הטירונות.

בתקופתי חונכנו לתרום, לעזור למשפחה, לנקות, לתלות כביסה, לשמור על האחים הקטנים ,לחסוך כסף למימון טיולים שנתיים בבית הספר ועוד ועוד. ואז הגיע יום הגיוס לצבא שבו הרגשתי שזהו יום העצמאות שלי לתרום מבחירה, למדינה.

בטירונות היה עץ שסימל לבנות את השייכות לצבא. כיום העץ לא קיים, בנות מתגייסות ישירות לחייל שאליו שויכו וללא מעבר בבסיס טירונות בה"ד 12, עם העץ החזק של חיילות צה"ל.

סבתא סופי והעץ

תמונה 1

בגיל 18 וחצי התגייסתי לצבא ובטירונות היה עץ עם גזע בן כמאה שנה , הרגשתי צורך להצטלם אתו כאשר אני מחבקת אותו. ואז מסביבי ראיתי שכל החיילות גם מחכות להצטלם עם העץ האדיר והחזק. ברגע זה הרגשתי את החיבור למדינה והעצמאות שלי.

הזוית האישית

אלה: אני חושבת שהמפגשים נורא קישרו בינינו ומאז אנחנו מתראות הרבה יותר. לפי דעתי גם זה נורא כיף לראות את סבתא באמצע יום לימודים וזה עושה לי פשוט יום טוב יותר.

סבתא סופי: אלה נכדתי היקרה, מהמפגשים שלנו הבנתי כמה אהבה ענקית יש בינינו, כמה כבוד את רוכשת לי וכמה את מנומסת גם לסביבה שלך.

עצמאות
החופש לעשות מה שאנחנו בוחרים.