עדנה רודנסקי: סיפור חיים ישראלי

מתן וסבתא עדנה בבית ספר
משפחת גרינולד התעירה
אהבה, אובדן וחיים חדשים

אני עדנה רודנסקי, נולדתי לפני 84 שנה בתאריך 5.6.1939 בבית חולים בתל אביב, לפני שקמה מדינת ישראל. אימא שלי, שושנה, נולדה בירושלים, וגם סבא שלי נולד בירושלים. אבא שלי נולד בפולין ועלה לארץ בשנת 1925.

שירות צבאי

הגעתי לקיבוץ מזרע כשהייתי בכיתה י' עם עוד חברות מהשומר הצעיר. בסוף כיתה י"ב, בשנת 1957, התגייסתי לצבא, והלכנו שלוש בנות לנח"ל, הצטרפנו לגרעין ניר עוז. עברנו טירונות במחנה 80 ואחרי הטירונות היינו חודש בניר עוז. שמרנו על הקיבוץ מפני מסתננים מעזה, משם המשכנו לקורס מפקדי כיתות. בגמר השירות הצבאי חזרתי למזרע.

אהבה

דורון כבר היה בקיבוץ שנתיים לאחר השחרור. יום אחד הוא הוא הזמין אותי ללוות טיול של קבוצה שהוא הדריך אותה. כמובן שהסכמתי, שם צמחה אהבה. אחרי שנתיים החלטנו להתחתן. מיד אחרי החתונה נסענו לשלושה חודשים לירח דבש באירופה. בשנת 1963 נולד זיו, ב- 1965 נולד ערן, ב- 1972 נולד גל, בשנת 1977 נולדה איילת שנפטרה בגיל 3 ממחלה. בשנת 1981 נולד אייל (אבא של מתן). נולדו לנו 12 נכדים, ויש לנו משפחה גדולה ואוהבת. לפני שלוש שנים סבא דורון נפטר.

עדנה גרינולד, 1945

מתן הנכד המתעד: היה לי מעניין לכתוב את הסיפור, שמחתי להנציח את סבתא.

סבתא עדנה: שמחתי לראות איפה מתן לומד, ולהעביר לו את הסיפור המשפחתי.

מסתננים
גנבים/מחבלים

ירח דבש
יֶרַח דְבַשׁ (באנגלית: Honeymoon) הוא פרק זמן קצר (ימים אחדים או שבועות מעטים) לאחר טקס הנישואים, אותו נוהגים בני הזוג לחגוג בנסיעה לאתר מרוחק, לרוב כזה הנחשב מיוחד ורומנטי, כדי שיוכלו לבלות באינטימיות. (ויקיפדיה)

”יש לנו משפחה גדולה ואוהבת“