סיפור העלייה של סבתי דינה

בביקור אצל סבתא
בבר המצווה של אחי
סיפורה של סבתי

״המשפחה שלי"

את הסיפור הזה זכיתי לשמוע מסבתא שלי ושמה דינה שהיא אמא של אבא.

סבא וסבתא שלי נולדו בעיר מרקש שבמרוקו, סבא בשנת 1926 וסבתא בשנת 1936. הם הכירו והתחתנו במרוקו, היה להם קשה במרוקו מבחינת התנאים וההגבלות.

הם סיפרו שבמלחמת העולם השנייה, הגרמנים כמעט ונכנסו למרוקו ולכן הם חיו בבהלה גדולה.

בשנת 1956 הם עלו ארצה באניה. הגיעו לנתיבות שהייתה מעברה וגרו בפחונים. לא הייתה להם עבודה והם חיו בתת תנאים, היה קשה להשיג אוכל ומקום עבודה עד שלבסוף סבא מרדכי פתח חנות של דגים.

לאחר מכן נולדו להם שישה בנים ושתי בנות ומתוך השמונה יש שלישייה שהייתה הראשונה בארץ, וכיום הם בני 52.

לאחר מכן סבא פתח חנות ירקות, ובנוסף גם חנות ממתקים שהפכה למותג של פיצוחים וגרעינים בשם ״בוזריעה״, העסק פתוח גם כיום ע״י דוד שלי ששמו דוד.

סבא וסבתא נפטרו לפני כשתים עשרה שנה ולאחר כחצי שנה אני נולדתי.

הזוית האישית

נועה: החוויה שלי הייתה לשמוע את מה שסבתא שלי עברה בעברה. זה לא כל כך פשוט. הייתי מאחלת לה בריאות אושר שמחה ונחת מהנכדים ומהילדים, היא הייתה מאחלת לי בריאות שמחה ושאצליח בחיים.

מרקש
עיר במרוקו