סיפורה של סבתא רותי שטרנליכט

סבתא בילדותה
סבתא ואני
החג האהוב עליה הוא פורים

השם של סבתא, ישראלי והוא לא עוברת, אמה שלה בחרה בשם זה כי הוא מצא חן בעיניה.

סבתא גדלה בעיר רמת גן, בשכונת רמת חן בבית 8 דירות 2 כניסות ובכל כניסה 4 דירות, היא גרה בקומה 2 כניסה 2. בבית היו 2 חדרים הול ושני חדרים. ההול שימש גם חדר אוכל וגם מטבח שירותים ומרפסת. במשפחתה ארבע נפשות: אבא-יעקוב (קובה) אמא- פנינה, אחותה הבכורה עתליה והיא, רותי הקטנה. אחותה עתליה גדולה ממנה ב-6 שנים. אבא שלה, עבד בתור רואה חשבון ופרנס את המשפחה ואמא שלה הייתה עקרת בית.

הדברים שסבתא אוהבת
החג האהוב עליה הוא פורים. החג הזכור לה במיוחד הוא כאשר התחפשה למלכת אסתר וסבתה תפרה לה את התחפושת במו ידיה. בפעם אחרת התחפשה לעיתון. משחק הילדות האהוב עליה הוא קלאס וספרה האהוב הוא הלב. תחביביה כילדה היו לאסוף פרסים (ציורי דמויות: פיות, גמדים, פרחים, וכו'…).  כיום היא אוהבת לשחק קנדי קראש. חברה הטוב היה יורם ליכט וחברתה הטובה הייתה רוני מאיר.
סבתא עבדה כעובדת סוציאלית ולא שירתה בצבא מכיוון שאמה חלתה והיא הייתה צריכה לטפל בה.

הול