סבתא מלכה בגלר – הכל לטובה

סבתא ואני בעת התיעוד
סבתא מלכה כפעוטה
אודות משפחתה של סבתי

שם סבתי הוא מלכה בגלר, היא נולדה בתאריך 17.04.1955. סבתא נולדה בארץ ישראל, ההורים של סבתי נולדו בכורדיסטן ועלו לארץ בשנת 1950. ההורים של סבתא גרו במעברה כשנתיים, משם עברו לחדר אחד במרתף בירושלים, שם נולדנו להם אני ואחיי – שישה ילדים, כולם גרו בחדר אחד.

סבתי גדלה בשכונת נחלאות בירושלים, רוב התושבים שם היו עולים חדשים עם משפחות מרובות ילדים בהן ההורים היו אנאלפביתים (לא ידעו קרוא וכתוב בעברית). במשך רוב ילדותם שיחקו ברחוב, בבתי הספר חילקו ארוחות צהריים חינם.

סבתא כפעוטה

תמונה 1

סבאתי למדה בבית ספר דתי לבנות בלבד. סבתא לא התגייסה לצבא כי התחתנה בגיל מקודם, בגיל 18. החוויה הכי קשה של סבאתי ממלחמת יום כיפור היא שאחיה שהשתתף במלחמה נעדר במשך חודש וכולם דאגו לו.

רוב שנותיה הבוגרות סבתי עבדה בגני ילדים, בהתחלה במעונות יום ואחר כך בגני עירייה עד גיל 65.

סבתי הכירה את סבי בשכונה, הוא היה שכן וגם חבר של אחיה. הילד הראשון שלהם נולד כשסבי היה חייל בן 21 וסבתא בת 19. סבא וסבתא גרו אצל הורי סבי, שם חגגו בני המשפחה את כל האירועים והחגים ביחד.

למשפחתנו יש חפץ מיוחד שקיבלנו מהורי סבי, קערת מתכת ששימשה לרחצה, היום משמשת הקערה לנוי.

כיום סבי וסבתי מטפחים גינה יפה ומגדלים עצי פרי, סבתי בנוסף לכך גם לומדת אנגלית במועדון קשישים.

המסר מסבתא שלי לדורות העתיד הוא שהכל לטובה והכל יגיע בסוף, צריך רק לחכות בסבלנות, הכל לטובה.

זיו הנכדה המתעדת: היה לי מאוד כיף לשבת עם סבתא שלי ולשמוע את הסיפורים המרגשים שלה.

אנאלפביתים
אנאלפביתיות היא אי ידיעת קרוא וכתוב. מצב זה נחשב להיעדר אוריינות. אנאלפביתיות תפקודית היא מצב בו אדם רוכש מיומנויות ראשוניות כלשהן של קריאה וכתיבה, אך הן אינן מספיקות לצורך שימוש יעיל בחיי היום יום. (ויקיפדיה)

”תמיד לספור עד עשר לפני שמגיבים בכעס“