סבתא ורדה מנהלת בית ספר

יום הולדת לי
מבשלים במטבח
סבתא ורדה הגשימה את הייעוד שלה

שמי עידו, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי, ורדה פרפל, במסגרתה אנו מתעדים סיפור מהחיים של סבתא ורדה.

סבתא ורדה היתה מנהלת בית ספר תיכון בליך ברמת גן – את זה ידעתי על סבתא גם לפני שהשתתפנו בתכנית. "בית הספר העירוני על שם בליך הוא בית ספר תיכון עירוני בשכונת רמת-חן בעיר רמת גן. נכון לשנת תש"פ (2020) הוא בית הספר הגדול ביותר בישראל ולומדים בו כ-2300 תלמידים בכיתות ט'-י"ב. בכל שכבה יש כ-15-17 כיתות (סה"כ 65 כיתות). כ-19% מהתלמידים לומדים במסגרת תוכנית עתודה מדעית טכנולוגית, ובכל שכבה יש כיתת נחשון. אחוז הזכאות לבגרות הוא כ-90% ואחוז המצטיינים כ-10%." (ויקיפדיה)

בעקבות עבודה בכיתה על הקשר הרב דורי, ראיינתי את סבתא ושאלתי אותה למה היא בחרה להיות דווקא מנהלת בית ספר.

כן ענתה לי סבתא: " בחרתי במקצוע כי רציתי לשפר את רמת הלימוד וגם ידעתי והרגשתי שאני יכולה לתרום למערכת הבית ספרית." שאלתי את סבתא מה צריך להיות כדי להגיע לתפקיד, סבתא ענתה: "קודם כל צריך שיהיה רצון לעסוק בחינוך. לכן למדתי באוניברסיטה חינוך. כשסיימתי, ניגשתי למכרז של משרד החינוך.

בתפקיד של מנהלת הנהגתי הדרכתי מורים ותלמידים במשך שנים. אני מלאת סיפוק וגאווה על השגיי בשנים אלו.

"סבתא, היה קשה לעמוד בראש לבד?" שאלתי אותה.

סבתא ענתה: "כן, לפעמים. הדרך לא הייתה קלה אבל הכל היה שווה את זה כדי להגשים את הייעוד שלי."

הזוית האישית

עידו הנכד המתעד: בזכות תכנית הקשר הרב דורי הקשר שלי עם סבתא ורדה העמיק, ואני מכיר אותה עכשיו טוב יותר. אני גאה בה שעמדה בראש בית ספר והגשימה את הייעוד שלה.

סבתא ורדה במסיבת יום הולדת שלי

מכרז