סבתא אתי מורה ומחנכת

סבתא שלי

סבתא אתי אברהם מספרת לנכד עדן את סיפורה במסגרת תכנית הקשר הרב דורי

עדן מראיין את סבתא:

הבית בו גדלה סבתא
סבתא מספרת:
"בילדותי עברנו שלוש פעמים מדירה לדירה בחיפה. בהתחלה גרנו בדירת חדר ההורים וארבעה ילדים, אחר כך עברנו לגור בדירה בשיכון עממי, שבה היו לנו כבר שלושה חדרים, אבל כבר היינו משפחה עם שישה ילדים, ואז עברנו לדירה  גדולה יותר בת חמישה חדרים".
סבתא מספרת על המשפחה
"גדלתי במשפחה גדולה (אמא, אבא ושישה ילדים), וגם הייתה לי משפחה מורחבת גדולה: אבי גדל במשפחה בת עשרה ילדים ואמי במשפחה בת שישה ילדים, ולכן היו לי הרבה בני דודים ובני דודות. אמי הייתה עקרת בית ואבי פחח רכב בעל מוסך. הוא היה אלוף הארץ בהרמת משקולות (במשקל נוצה). אמי ואבי תמיד עזרו לאנשים עניים. חגגנו תמיד עם כל בני המשפחה הגדולה. כל פעם אצל דוד אחר".

דברים שסבתא אוהבת
החג האהוב על סבתא הוא ט"ו בשבט, שבו חל יום ההולדת של אחותי (אילנה) וגם יום ההולדת לאילנות. אבי קנה ביום זה מכל פירות הארץ ואכלנו מהם בשמחה סביב השולחן.
משחקי הילדות האהובים על סבתא: חמש אבנים, קלאס וקפיצה על חבל.  והספר האהוב הוא "נשים קטנות"
תחביב שהיה לה בילדותה היה ריקמה והיום: תפירה, ברידג', קריאה, תיאטרון (לראות הצגות) ושחייה בבריכה.
חברתה הטובה בילדותה הייתה אתי, שהייתה שכנה שלי וגם למדה אתי עד כיתה ח'בנעורים – אביבה, שלמדה אתי בתיכון, וגם הכירה לי את נחום בעלי. לא שירתתי בצבא כי למדתי בסמינר למורים (תלת שנתי) ולפני סיום לימודיי התחתנתי".

סבתא עבדה בעבר כמורה וסגנית מנהלת בחטיבת הביניים, כיום היא גמלאית של ארגון המורים.

חלווה - שם המשפחה לפני הנישואין