חייה של סבתי מזל זבולונוב

בית הספר אורט גוטמן
בית הספר אורט גוטמן
אני ומשפחתי

שמי יהושע, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעד את סבתי, מזל זבולונוב.

סבתא מזל נולדה בתאריך 8.4.1949 בעיר סמרקנד בארץ אוזבקיסטן להוריה ניסן ותמרה בגיי'ב. לסבתא שלי היו ששה אחים: בכור, מזל, ישראל, משה, אהרון וחנה. בילדותה סבתי למדה בבית ספר מפורסם בשכונה הבוכרית שלמדו בו שהיו שם הרבה  ילדים יהודים.

סיפור אהבה

סבא וסבתא שלי הכירו זה את זו במסיבת סיום בית הספר של האחים שלהם ואח של סבא שלי ידידיה, ואח של סבתא ישראל. הם למדו באותה כיתה. בפעם הראשונה שראו אחד את השני הם מצאו חן אחד בעיני השני. סבא התחיל לחזר אחריה כל הערב במסיבה. הוא הזמין אותה לרקוד וכך להיפגש קבוע. אחרי שהתחתנו הביאו ארבעה ילדים ‏אנג'לה, חיזקיה, יורי (אבא שלי), טניה.

בעיסוקה המקצועי סבתא הייתה תופרת במשך שנים. אחרי חופשת הלידה האחרונה שלה החליפה עיסוק ועבדה במחלקת עיתונים.

עלייה לארץ

בשנת 1995 אבא שלי עלה לבד לארץ והתיישב בעיר נתניה. הוא סיים אולפן והתגייס לצבא. אחרי שלוש שנים, לפני השחרור של אבא שלי מהצבא, סבא וסבתא שלי והאחים שלו עלו לארץ והם עשו איחוד משפחתי. סבתא שלי הצליחה להתחבר לאנשים שחברים שלה עד היום, יש לה משפחה גדולה מאוד.

כיום סבתא עוזרת לי, לאחים שלי ולדודים שלי בכל מה שצריך.

יהושע הנכד המתעד: סבתא שלי אמרה שהיה ממש כיף לעבוד אתי וגם לי היה ממש כיף לעבוד איתה ביחד.

סמרקנד
העיר הייתה בעבר בירת האימפריה הטימורית וגם בירתה של הרפובליקה של אוזבקיסטן במסגרת ברית המועצות. כיום היא אחד מאתרי התיירות המרכזיים באוזבקיסטן העצמאית.

”סבתא כיום היום עוזרת לי, לאחים שלי ולדודים שלי בכל מה שצריך“