העלייה של סינה גוילי מלוב

סינה עם התלמידות נופר והודיה
סינה ואחיותיה 1962
זיכרונות ילדות, העלייה מלוב והקליטה בארץ

אנו התלמידות: נופר והודיה, לומדות בבית הספר:  'התומר', נס ציונה, מתעדות את סיפורה של: סינה גוילי.

סינה מספרת על ילדותה בלוב

נולדתי בשנת 1943 בלוב בתקופת מלחמת העולם השנייה ויש לי שבעה אחים אחיות. משמעות השם שלי, נקראתי סינה על שם סבתא שלי.

תמונה משפחתית משנת 1962 אני והאחים

תמונה 1

כשחזרנו מהקיבוץ חזרתי ללמוד בבית הספר, שם ובשכונה היינו משחקים חמש אבנים, שבעה מקלות ועוד משחקים של פעם.

הוריי עלו ארצה בצעירותם בשנות ה-50. בתחילה גרנו במחנה אוהלים באור יהודה. באותה תקופה היו שטפונות בארץ והאוהלים שלנו עפו ברוח. אותי ואת אחותי לקחו לקיבוץ עין המפרץ ואחיי הגדולים נשארו כדי לשמור על הרכוש. נשארנו בקיבוץ במשך שלושה חודשים ולאחר מכן חזרנו למשפחתנו באור יהודה. הקיבוץ נחקק בזיכרוני כחוויה טובה.

לאחר זמן מה אני ומשפחתי עברנו לצריף עם שני חדרים שלא היה בו חשמל ואת שיעורי הבית הכנו לאור עששית. החיים באותה תקופה לא היו פשוטים והוריי עבדו קשה כדי לפרנס אותנו ולא החסירו מאיתנו דבר. אבי עבד כמתקן אופניים ואמי כרוקמת מפות ודברים נוספים.

בעקבות קשיים בלימודים למדתי רק עד כיתה ו' ולאחר מכן עברתי לחוות נוער בבית דגן. ביום עבדתי ובערב למדתי כדי לקבל תעודה. בהמשך שלחו אותי לכפר ויתקין, שם עשיתי קורס בישול ואפייה במשך 3 חודשים. כשסיימתי את הקורס, אבי החליט שאני חייבת ללמוד מקצוע ונרשמתי לבית הספר "מרים", בית ספר לתפירה וגזירה. עבדתי בתפירה עד גיל 19 ואז הכרתי את בעלי במגרש כדורגל, התחתנתי ונולדו לי 3 ילדים, 2 בנות ובן.

אני ואחותי בברכת גורדון

אני, אחותי ואחי

אני בצעירותי

הוריי ומשפחתי המורחבת

תמונה משפחתית

אני, בעלי, בנותיי ובני

קישור לסרטון בו סינה מספרת על משמעות השם שלה

נופר: היה מרגש לשמוע את סינה משתפת בסיפור חייה. היא אישה חמודה ומקסימה והיה לי ממש כיף להכיר אותה.

הודיה: היה לי כיף ומעניין לשמוע את הסיפורים, נהנתי מאוד.

סינה: נהנתי מאוד לספר לבנות הודיה ונופר על ילדותי בטריפולי שבלוב והעלייה לארץ ישראל. היה מעניין להיזכר בדברים הטובים והיה לי כיף לדבר ולשוחח, נהנתי מאוד.

קיבוץ
קיבוץ הוא צורת התיישבות שיתופית ייחודית לציונות, ליישוב ולמדינת ישראל (ויקיפדיה)