ההפלגה ביום כיפור

בוקר בית התפוצות.
בחתונתם של סבי וסבתי.
"חיפה עולה באש?"

הסיפור של סבי וסבתי יוסי ויפה בראונר

סבתי יפה נולדה בישראל, הוריה ואחיה עלו מבולגריה והשתכנו בעיר עכו. את כל ילדותה ולימודיה בבתי הספר עברה בעכו.

סבי יוסי נולד ברומניה. את ילדותו עשה ברומניה יחד עם הוריו אחותו הקטנה וסבתו. הוריו השתוקקו לעלות לישראל אך נתקלו בקשיים רבים עד שקבלו אישור עליה לישראל. סבי השתלט מהר מאוד על קשיי השפה בעזרת ילדים שלמדו איתו בבית הספר וגם הם היו עולים לשעבר.

סבי יוסי סיים את לימודיו בבית ספר ימי ובחר לעשות קריירה ימית במהלכה שרת על אוניות צי סוחר והפליג למדינות רבות מאוד בעולם. באחת הפעמים בהם הגיע לעגון בארץ, פגש את זו שלימים הפכה להיות אשתו וכמובן לסבתי.

סבא וסבתא ביום חתונתם

תמונה 1

סבתי הצטרפה אליו בהפלגותיו כשאחת מהן הייתה כשפרצה מלחמת יום הכיפורים. במהלך אותה הפלגה הפליגו לאיטליה וכשהיו אמורים לעגון בעיר ונציה השלטונות האיטלקיים מנעו זאת מהאנייה, היות ובחדשות פורסם שהעיר חיפה עולה בלהבות והם לא רצו קשר עם ישראל.

האנייה הייתה אמורה להביא לארץ ביצים וסוכר מאיטליה, מוצרים שהועברו לאנייה מאניות זרות שסרבו להפליג לארץ מפחד.

משנולדה אמי קרן גם היא הפליגה איתם רוב הזמן עד שהחלה ללכת לגן ולבית הספר. עד היום אמי מספרת לי סיפורים מאותן הפלגות.

סרט סיכום תכנית בבית הספר

הזוית האישית

יוסי ויפה: נהננו מאוד להיות עם הנכדה שלנו הרבה שעות. היה לנו כיף להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי  נהיננו לספר את סיפור חיינו לנכדתנו ולהיזכר באותם הסיפורים.

סלפי עם סבא וסבתא בסיור לבית התפוצות

"סטופ שורליב"