באלה הידיים

סבא ואני
סבא בגיל שש
סבא שמואל קוגן מספר לגילי

שמי גילי בוימל, לסבא שלי קוראים שמואל קוגן. סבא נולד בשנת 1948 בעיר בשם ורוצלב אשר בפולין. לאבא של סבא שלי קראו זאב ולאימא שלו קוראים שרה.

הוריו נולדו בפולין ועלו לארץ בשנת 1957. בזמן מלחמת העולם השנייה הוריו, שעדיין לא היו נשואים ובכלל לא הכירו אחד את השני הם ברחו לרוסיה מאימת הנאצים.

הספר שכתב סבא שמואל קוגן על חייו – "באלה הידיים"

סבא שמואל מספר

עד גיל תשע חייתי בפולין. בשנת 1957 עלינו לארץ לאשקלון. מספר חודשים לאחר מכן לאור המצב הקשה בבית נשלחתי לפנימיה. בפנימיה עברתי את כל ילדותי עד למועד הגיוס לשירות הצבאי.

השירות שלי החל בסתיו 1967 בשל"ת מוקדס בקיבוץ הסוללים. בארבעת חודשי השל"ת עבדתי בעיקר בשדה. בינואר 1968, יצאתי לטירונות, לאחר מכן הלכתי לקורס מ"כים, אף על פי שמשמעות הדבר הייתה שאיני ממשיך  את המסלול עם חברי הגרעין, אלא פונה למסלול אחר.

בתום לימודי בארצות הברית חזרתי ארצה באוגוסט 1976, מתוסכל מהוויתור על החלום האמריקאי שלי, אבל שלם עם ההחלטה לבחור במשפחה ולדבוק בשלמותה. העובדה שלמדתי כלכלה, פתחה בפני דלתות רבות קיבלתי הצעת עבודה מהדוד של אישתי, לבוא ולעזור לו לפתוח חנות קטנה בתחום החשמל.

תמונת ילדות

תמונה משפחתית