סבתא מנהלת גלריה לאומנות "פרסקו גלרי" ביסוד המעלה

אני וסבתא בפורים
בצעירותי
סיפור סבתא רבקה גדולטר

נולדתי בירושלים בשנת 1950 במחלקת היולדות של בית חולים הדסה אלף שברחוב הנביאים.

שלושת האחיות למשפחת לוי. מימין לשמאל: שושי, אני רבקה, ובת שבע.

תמונה 1

הורי רחל [פרופטה]  לוי ושלומה לוי עלו לארץ מטורקיה בשנת 1938. הם עלו באנייה מאיסטנבול עם נוער יהודי, בסיוע אנשי הסוכנות היהודית. עלייתם ארצה התקיימה שנה לאחר נישואיהם.

משפחתי

תמונה 2

הייתי הבת הרביעית שלהם. לפני נולדו: הבכור דוד לוי, הבת השנייה בת שבע כהן, הבת השלישית שושנה זוהר ז"ל, אני הרביעית רבקה גדולטר ואחרי נולד בן הזקונים רוני לוי.

תמונה בבית הורי: רחל ושלמה והילדים דוד ובת שבע

למדתי בבית ספר כי"ח (כל ישראל חברים) לבנות בירושלים. בתיכון למדתי שנתיים ראשונות בבית ספר תיכון "כרמיה" בירושלים. גרנו ברחוב הכרמל מספר 15 בשכונת אהל משה בירושלים. אחר כך עזבתי את ירושלים בגלל שהיה בארץ מיתון כלכלי, ולהורי לא הייתה פרנסה מספקת.

עברתי לקיבוץ מנרה בשנת 1967 והצטרפתי לקבוצת "רקפת", על מנת שאוכל להמשיך את לימודי התיכון. ילדי מנרה למדו אז בבית הספר התיכון "הר וגיא" ביחד עם ילדי קיבוץ הגושרים וקיבוץ דפנה. אחרי שסיימתי 12 שנות לימוד בהר וגיא, התנדבתי לשירות לאומי ובחרתי להדריך בתנועת הנוער "המחנות העולים" בסניף ירושלים שמיקומו היה ליד מגרש הרוסים.

הורי בתל אביב, לאחר שעברו מהרצליה. בתמונה רואים את בת שבע הבת השנייה ואת שושי שהצטרפה למשפחה הצעירה בשנת 1942 ונפטרה בדצמבר 2017

סבא שלמה לוי ז"ל, נפטר בגיל 86

באותה שנה שנת 1968 נפטרה אמי ממחלת הסרטן. היא היתה בת 53 במותה.

בצבא התנדבתי ליחידת מורות. שרתתי בחצור הגלילית בביעור הבערות. לימדתי מבוגרים לקרוא ולכתוב בשפה העברית. אחרי שהשתחררתי מהצבא בשנת 1971 התחתנתי עם דרור גדולטר מיסוד המעלה. הבאנו לעולם 3 ילדים: דקלה, מתן ומאור.

תמונה 6

דקלה התחתנה עם אורן אגמון ולהם 3 בנות: הגר, אלה וענת. מתן התחתן עם מיטל גלגו ולהם 2 ילדים: עידו ותמר. מאור התחתן עם סיון ונסה עזר .

משנת 1972 –  1991 עבדתי כמורה מחנכת בקריית שמונה, בחצור הגלילית וביסוד המעלה.

משנת 1991 -1994 עבדתי כמנהלת באולפני עולים מחבר העמים בקרית שמונה ובחצור הגלילית. ניהלתי אולפני בוקר וערב.

משנת 1995-2005 עבדתי כמדריכת טיולים בחו"ל. הדרכתי בטורקיה, ביוון ובאנגליה.

בשנת 2005 – עד עצם היום הזה, אני מנהלת גלריה לאומנות וללימודי אומנות. שם הגלריה "פרסקו גלרי" ביסוד המעלה.

בצעירותי

תמונה 7

בכל שנה בחג פורים נהגנו להתחפש בתחפושות יפות. נהגנו ללכת לצלם מקצועי. מימין: בת שבע, אני רבקה ושושי.

הזוית האישית

ענת: שהיה לי מאוד כיף המפגשים עם סבתא והמיוחד הוא שאני מכל הנכדים זכיתי למפגשים אישיים עם סבתא בבית הספר.

כי"ח
כל ישראל חברים