תמצית חיי סבתא מליטה

דנה, סבא מנשה וסבתא מליטה
סבתא מליטה
סיפורה של סבתא מליטה שהיתה אחות במקצועה

סבתא מליטה נולדה בשנת 1944 בקזחסטן שבברית המועצות לשעבר, להורים ממוצא פולני. כשסבתא הייתה בת שנתיים ההורים שלה חזרו איתה לפולין ועד גיל 12 וחצי סבתא גדלה בפולין.

תמונה 1

בשנת 1956 סבתא ומשפחתה עלו לארץ. כשהגיעו לארץ הוצבו בקריית שמונה. בהתחלה המצב היה קשה. סבתא מיד הלכה לבית הספר וסבא רבא שלי הלך לאולפן ללמוד עברית וסבתא התחילה לעבוד עבודות מזדמנות כדי לפרנס את המשפחה.

סבתא נקלטה מהר מאוד בחברת הילדים בגילה. עד שנת 1962 סבתא למדה בקריית שמונה והייתה במחזור הראשון של בית הספר התיכון של קריית שמונה.

בגיל 17 וחצי סבתא נסעה לירושלים ללימודי אחיות. בסוף שנת 1963 סיימה את לימודי האחיות והתגייסה לצה"ל. בצבא סבתא שרתה בתור אחות עד שנת 1965.

תמונה 2

לאחר שירותה הצבאי התחילה לעבוד בבית חולים העמק שבעפולה. בשנת 2004 יצאה לגמלאות. מאז סבתא עובדת חלקית, מתנדבת בבית החולים, ועוזרת בגידול הנכדים, תמיד קראנו לה "סבתה זפתא".

סבתא וסבא נוסעים לחו"ל לראות את העולם. בשנים האחרונות סבתא חוקרת את אפריקה. בשבוע האחרון הייתה בטיול לאתיופיה ומאוד נהנתה.

סבתא מספרת את סיפורו של הרדיו הראשון בבית

הגענו לארץ בשנת 1956 ועד שנת 1962 לא היה לנו חשמל בבית.

ביום שחוברנו לרשת החשמל ההורים שלי, דבר ראשון, קנו רדיו, בכדי להתחבר לעולם הגדול וגם קצת לשמוע תרבות, מוזיקה. רדיו זה יימסר לאחד הנכדים שיחפוץ בו.

הזוית האישית

סבתא מליטה: תכנית מבורכת זו נוהלה בטוב טעם. נהנינו מכל מפגש, שמענו סיפורים מרתקים, ראינו אוספים נדירים של חפצים שנכדינו בוודאי ראו בפעם הראשונה. תמשיכו את התכנית המדהימה הזאת.

דנה: נהניתי מאוד במפגשים. למדתי הרבה דברים שלא ידעתי. נהניתי להיות עם סבא וסבתא בבית ספר. אני מאוד אהבתי את התכנית.

עבודות מזדמנות
עבודה לא מקצועית