חנוכייה ארצישראלית מיוחדת במינה

החנוכייה שעוצבה ע"י בוריס שץ
סבתא רחל ודניאל הנכד
תמנע רוזנהיימר שביט מספרת על ציונות ועל הקמת ביה"ח הלל יפה

החנוכייה של סבא בנטואיץ

נולדתי וגדלתי בירושלים בבית חדור ציונות ואהבת הארץ. אביה של אמי, ד"ר הלל יפה הגיע לארץ מרוסיה בשנת 1881, חדור נכונות לתרום לארץ המובטחת, בידע הרפואי שנשא אתו במלחמה שניהל במחלת המלריה – הקדחת. קדחת זו הכתה במתיישבים הראשונים בחדרה ובישובים נוספים ברחבי הארץ.

אבי שהגיע מלונדון, נושא את דגל הציונות בכל נפשו, מנהיג החוג הציוני הקרוי "המכבים", קבע את ביתו בירושלים סמוך לבית הורי ברחוב אלחריזי מס' 6 .

כילדים, נהגנו לשחק למרגלותיו, לחלוק אתו חגים ושבתות כשעל הקירות תלויות מזכרות מאוסף שצבר בארץ החדשה – ארץ ישראל. כמעריץ לתוצרת הארץ ולקיומו של בית הספר לאומנויות בצלאל, וכמובן למייסדו בוריס שץ, רכש סבא כמה מן המוצרים המובהקים של תלמידי בצלאל בין השאר רכש חנוכייה שעוצבה ע"י בוריס שץ.

חנוכייה זו מלווה אותי מילדותי ועד היום. בחג החנוכה אנו חוגגים אתה מידי שנה בשנה.

תמונה 1

כשנפטרו הורי והבית פורק מחפציו הנדירים, בקשתי לקבל את החנוכייה של סבא. וזוהי המזכרת הנפלאה המשמשת אותנו מידי שנה בשנה, מברכים מדליקים, שרים ואוהבים וזוכרים, למעשה תזכורת ייחודית לדורות שהיו, לשורשים שהשרישו בארץ ובכל בני המשפחה.

תודה לסבא צבי הרברט בנטואיץ.

נכדתך, רחל שביט – בנטואיץ