תמיד ללכת אחרי נטיות הלב

סבתא שלי ואני בבית הספר
סבתא שלי בגיל 11
אהבה לאומנות: פיסול וציור

שמי ניקול בן יעקב, סבתא של נדב, נולדתי ברומניה ועליתי לארץ בשנת 1941.

אהבתי לאמנות הייתה חזקה מאוד. התחלתי לפסל ולצייר מגיל צעיר מאוד. אהבתי, בעיקר כשהייתי קטנה, לצייר נוף. אמא שלי הייתה ציירת והיא עשתה תערוכות ברומניה. אבא שלי היה מהנדס ומהם קיבלתי את הנטייה לציור ופיסול ולדיוק בשרטוט ובציור. במשך השנים למדתי בחוגים שונים בנושא אומנות, כגון ציור טקסטיל, רישום מודלים (עירום), וכן פיסול דומם וחי.

סבתא משרטטת שרטוט טכני בנושא אדריכלות מכונות וחשמל בעת שירותה הצבאי

סבתא ניקול בצבא בצעדת 3 הימים בירושלים

בגיל 18 התגייסתי לצה"ל לחייל הנדסה, בו יכולתי ללמוד שרטוט טכני בנושא אדריכלות מכונות וחשמל. בצבא פיתחתי את נטיות הספורט שלי ביניהם אפשר לציין את צעדת שלושת הימים לירושלים.

סבתא ניקול בשעת עבודה על גג בניין

לאחר הצבא עבדתי בשרטוט אדריכלי ולאחר מכן השתלמתי בלימוד נושאים טכניים הקשורים למכונות (מעליות). שנים רבות עבדתי בנושאים טכנים בעבודה כגון: פיקוח הרכבות מעליות, אישור תוכניות קבלני מעליות ועוד. מחוץ לשעות העבודה המשכתי לפתח את אהבתי לאומנות, ביקור במוזיאונים בארץ ובעולם. גם הלכתי לשיעורי ציור ופיסול ועסקתי בזמני החופשי בציור בסגנונות שונים.

במשך השנים בכל הטיולים בחו"ל העדפנו אני וסבא ישראל לבקר בכל מקום במוזיאונים, בתערוכות ובעיקר בפריז. סבא ישראל מכיר היטב את פריז, כי חי בה שנים רבות ולכן ביקרנו בשנה האחרונה בתערוכת פיקסו, הפסל ג'אקומטי והצייר מונה. כמובן, ביקרנו כרגיל במוזיאון הלובר, המוזיאון הגדול בעולם.

לסיכום, תמיד צריך ללכת אחרי נטיות הלב והחלומות.

פסל שפיסלתי בזמן לימודי לפי מודל עירום.

ציור נוף, שציירתי בטיול, בחוף סידני-עלי

ציור בסגנון מודרני (שונה מהסגנון הרגיל שאני מציירת)

הזוית האישית

סבתא: החוויה הייתה מעשירה וחיזקה את הקשר בין סבא סבתא והנכד, מאחלים אחד לשני הגשמת חלומות וללכת אחרי נטיות הלב.

נדב: נהנתי לשמוע סיפורים שלא שמעתי עליהם אף פעם וזה חיזק את הקשר ביני ובין סבתא שלי.

תעשיית הטקסטיל