תלאות העליה לארץ

סיום פרויקט קשר רב דורי
מקום בו גרנו עם העליה לארץ
הורי ניסו לעלות לארץ בדרך לא חוקית נעצרו ונשלחו לכלא
בשנת 1950 ניסו הורי לעלות לישראל בדרך לא חוקית, עליה בלתי לגאלית, הורי לקחו מונית לנהר שחוצה את עירק ואירן בלילה.
ניסנו לנסוע לכיוון הנהר אבל שלטונת עירק עצרו אתנו והכניסו אותנו לכלא. את אבי  הכניסו לכלא גברים ואת אמי הכניסו לכלא נשים יחד עם אחי שהיה אז תינוק ואני נשארתי לבד, ואותי לקחה סבתי לביתה.
לאחר מספר חודשים שוחררו הורי מהכלא והמתינו לעלייה לישראל. לאחר תקופה ממושכת של כמה חודשים עלינו  סוף סוף, במטוס לארץ ישראל.
בשדה התעופה בישראל קבלו אותנו נציגי המדינה חילקו לנו סנדוויצ'ים ורססו אותנו בחומר נגד מגפות. משם עברנו למחנה עולים שנקרא מחנה דוד. זו הייתה מַעְבָּרָה, מחנה עולים, יישוב קליטה, יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50 מעברת שער העלייה שבמקומה נבנו שכונת מחנה דוד.  במחנה דוד שהינו כמה ימים בתנאים לא טובים ושוב, לאחר כמה ימים הועברנו על ידי משאיות לבאר שבע.

תמונה 1
במעברה בבאר שבע שוכנו באוהלים בתנאים סניטרים לא טובים כאשר האוהלים דלפו בחורף שמיכות שלא חיממו אותנו לאט לאט התחלנו להתרגל לחיים החדשים.
השלב הבא היה מעבר לשיכונים , אלה היו גלגולי העליה לארץ ישראל מתחנה לתחנה עד למעבר לשיכוני הקבע.

מחנה דוד
מַעְבָּרָה, מחנה עולים או יישוב קליטה, היה יישוב זמני, ב מדינת ישראל ב שנות ה-50 ... מעברת שער העלייה - במקומה נבנו שכונת מחנה דוד

”לא לוותר גם עם יש קשיים בדרך בארץ ישראל“