תיעוד סבא וסבתא מצד אבא אליעזר זלבסקי

סבתא ואני מציירים יחד במסגרת סיום בית יסודי
סבא וסבתא שלי מתארחים באמריקה אצל חברים
קיבוץ גלויות

סבתא שלי, נחמה אלחדיף נולדה בשנת 1950 במצרים. היא נולדה להוריה ניסים וסולטנה אלחדיף.  לסבתא יש אח אחד ששמו אלברט ושלוש אחיות ששמן רחל, אסתר, ליאורה ורינה (ז"ל).

כשעלתה לארץ ישראל עם משפחתה הם גרו בחדרה, גבעת אולגה, בצריפים קרוב לים. לאחר מכן הם עברו לגור ברמת השרון. בילדותה, סבתא למדה בבית ספר יסודי ממלכתי ג' במורשה. לסבתא היו הרבה חברים שעלו לישראל ממדינות שונות כמו פולין, עיראק, מרוקו ועוד. חברתה הטובה והקרובה אליה היתה ציפי שטרקס שעלתה מפולין.

סבא שלי, יצחק זלבסקי נולד בשנת 1946 ברוסיה. לסבא ישנם שני אחים ששמם הרצל ואברהם. סבא, הוריו ואחיו עלו לארץ ישראל בשנת 1957 ועברו לגור ברמת השרון. כשעלה לארץ, הכיר חברים רבים שעלו לישראל ממדינות שונות. סבא למד בבי"ס ממלכתי ג' במורשה. החבר הכי טוב וקרוב אליו היה אלברט אלחדיף (אח של סבתא).

לקריאת התיעוד המלא:

הזוית האישית

בן: הילדות של סבא וסבתא שלי הייתה מגוונת ומעניינת בעיקר בגלל שהם עלו לארץ ישראל מפולין וממצרים, גדלו, חיו, הכירו והתחתנו בישראל, לאחר מכן ירדו מהארץ לארצות הברית לתקופה ארוכה בה התפתחו יחד למשפחה ואז עלו חזרה לישראל ומאז הם גרים רק בישראל עם ילדיהם.

השומר הצעיר
תנועת הנוער הציונית הראשונה בעם היהודי. הוקמה בשנת 1913. מקיימת פעילות חינוכית שהרעיון המרכזי שלה הוא: תיקון אדם = תיקון עולם. (ויקיפדיה)

”סבא השתתף במלחמת ששת הימים בכיבוש ירושלים ובסיום הכיבוש קיבל מדליה על הצטיינותו“