תיירות והיכרות

סבא ואני במהלך תיעוד הסיפור
תוכנית הקשר הרב דורי
כיצד סבא דורון פגש את סבתא ליליאן

דורון שלי נולד בתוניס ב 1948, יחד עם קום המדינה, להוריו מרגו ומחלוף שלי, בעיר תוניסיה עיר הבירה של תוניס.

שנות ההתבגרות של סבא שלי,

סבא שלי עלה לארץ ישראל בגיל שלוש עשרה, ישר למושב בו אני גרה היום, מושב "ניר יפה".

נִיר יָפֶה הוא מושב באזור הצפון בחבל תענך השייך למועצה אזורית הגלבוע. מתגוררים בו 632 תושבים. המושב הוקם בשנת 1956 על ידי עולים מתוניסיה כחלק מהמבצע ליישוב חבל תענך. מייסדיו אורגנו לעלייה והתיישבות עוד בתוניסיה ופסחו על שלב המעברות. למרות זאת סבל המושב בשנותיו הראשונות מקשיים כלכליים וחברתיים חריפים ושיעור העזיבה בו היה גבוה יותר מאשר ביישובים אחרים בחבל תענך. שמו של המושב לקוח מפסוק בספר ירמיהו: "נירו לכם ניר ואל תזרעו אל קוצים". המילה "יפה" בשם לקוחה משמו של מרקס יפה שהיה נדבן יהודי מדרום אפריקה. ויקיפדיה.

סבא שלי סיפר לי על משפט אייכמן שקרה כאשר היה בן שלוש עשרה, וכולם במושב דיברו על זה. לסבא שלי היה קצת קשה לדבר על זה, כי המשפחה שלו הייתה בזמן שואה בצרפת. משפט אייכמן הוא משפט שהתנהל בישראל בשנת 1961, ובו הועמד לדין הפושע הנאצי אדולף אייכמן על פי חוק לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם, בגין מעשיו בשואה. ויקיפדיה

כאשר סבא שלי היה בן שש עשרה, ראש הממשלה היה לוי אשכול, והוא אמר שהוא מאוד אהב אותו בתור ראש הממשלה, כיוון שבמהלך שנות חייו, תרם הרבה לנוער החקלאי, במלחמת העולם השניה ובמלחמת העצמאות.

סיפור ההיכרות של דורון וליליאן

סיפור ההיכרות של סבא וסבתא שלי, הוא טיפה מוזר, כי סבא שלי וסבתא שלי הם בני  דודים. סבתא שלי הגיעה לארץ לביקור כתיירת וחזרה לצרפת.  לאחר כשנתיים היא עלתה עם משפחתה, כעולה חדשה, וכך הקשר ביניהם חודש. הם התקרבו מאוד, ושניהם היו מאוהבים אחד בשני. את המפגשים בניהם היו עושים בסתר, כדי שאף אחד לא ידע. אחרי כמה זמן הם הבינו שלא יוכלו להסתיר זאת יותר, מהמשפחה, וסיפרו למשפחה ולחברים. כולם קיבלו את היותם זוג בשמחה רבה, והם שמחו על כך מאוד.

לאחר כשנה הם התחתנו  ונולדו להם שלושה ילדים, ושמם דוד, מייק ומרינה. כיום יש לדורון וליליאן גם ארבע נכדות ושמן נועם, ליאן עידן ועלמה.

סבא דורון – אני מאחל לנכדה שלי שתמשיך להיות כמו שהיא, כמה שיותר שנים.

עידן – אני מאחלת לסבא שלי הרבה בריאות, ושימשיך להיות סבא טוב, ויחיה הרבה הרבה שנים .

לוי אשכול
לֵוִי אֶשְׁכּוֹל היה ראש הממשלה השלישי של מדינת ישראל ושר בממשלות ישראל. במשך שנים רבות היה אשכול דמות מפתח במשק הישראלי, מהן כ-11 שנים שימש כשר האוצר - תקופת הכהונה הארוכה ביותר בתפקיד זה בתולדות המדינה. עבודתו קירבה אותו אל דוד בן-גוריון, וברבות הימים הפך ליורשו המיועד. ויקיפדיה

ציטוטים

”כאשר סבא שלי היה בן שש עשרה, ראש הממשלה היה לוי אשכול, והוא אמר שהוא מאוד אהב אותו בתור ראש הממשלה, כיוון שבמהלך שנות חייו, תרם הרבה לנוער החקלאי, במלחמת העולם השניה ובמלחמת העצמאות“