תחנות בחייה של סבתא אסתר רם

סבתא והמשפחה
סבתא אסתר תינוקת
סיפורה של סבתא אסתר

שמי אסתר רם, נולדתי בתאריך 7.1934 28 בברלין שבגרמניה. היום אני גרה ברמת השרון. כשהייתי ילדה גרתי בתל אביב. עליתי לארץ בשנת 1941. ההורים שלי עבדו, אימא הייתה תופרת ואבא היה סוחר פרוות (התפירה עוברת בדורות). הילדים שלי הם: ארז, גלעד, מאיר, ואבא של נעמה הנכדה המתעדת, עידן.

ילדות

גדלתי בברלין. אחר כך למדתי בבית ספר בתל אביב, אהבתי את המקצועות אנגלית והתעמלות, אהבתי להחליק על סקטים. המשחק האהוב עלי היה הקפות. התחביב שלי היה שחייה. המאכל האהוב עלי היה שוקולד למריחה.

בילדותי

תמונה 1

למדתי בתיכון גאולה. החוויה שלי מגיל ההתבגרות היא שנסעתי לאמריקה. קיבלתי רישיון נהיגה בגיל 30, התחתנתי בשנת 1955.

הכרתי את  דודו (סבא שלך) בהכשרה בקיבוץ גבע, החווייה הזכורה לי ביותר מהחתונה היא החופה.

סבתא כיום

חפץ חשוב לי שאני שומרת עליו הוא לי צדף מסוים שמזכיר לי את אבא שלי שנפטר.

סבתא: נהניתי מאוד מהתכנית, לכתוב את התיעוד משמעו עוד זמן עם נעמה.

נעמה: נהניתי מאוד, למדתי הרבה על סבתא שלי.

ברלין
בירת הרפובליקה הפדרלית של גרמניה, העיר הגדולה ביותר בגרמניה ואחת מ-16 המדינות המרכיבות אותה. אוכלוסיית ברלין מונה כ-3.7 מיליון תושבים, והיא המאוכלסת בערי גרמניה. בנוסף לכך, היא גם העיר הגדולה ביותר באיחוד האירופי, וגדולות ממנה באירופה רק מוסקבה ולונדון. מטרופולין ברלין מכיל כ-6 מיליון תושבים שמוצאם מיותר מ-180 מדינות. (ויקיפדיה)

”אם רוצים משהו - משיגים“