תאומים בהפתעה

שחר וסבתא ויויאן
סבתא שהיתה קטנה
לידת התאומים של סבתא בהפתעה

סבתא ויויאן היא אימא של אבא שלי- אופיר.

לפני 42 שנים, כשסבתא שלי הייתה בהריון עם אבא, לא היה מכשיר שנקרא אולטרסאונד שמצלם את התינוק כשהאימא בהריון. בלידה הייתה בהפתעה, אף אחד לא ידע מה ייוולד – בן או בת.

כשסבתא הגיעה ללדת בבית החולים ואבא שלי נולד, גילו האחיות בהפתעה שיש עוד תינוק בבטן שעומד להיוולד. ואז נולדה לאחר עשר דקות התאומה של אבא שלי ושמה מיטל. סבתא שלי ילדה תאומים – סבתא, הרופאים וכל המשפחה הופתעו מאוד והשמחה הייתה גדולה.

כשאבא ואימא שלי הכירו, הם הופתעו לגלות שגם לאימא שלי הילה יש אחות תאומה. לאחותה התאומה קוראים קרן. הם כולם התרגשו מאוד, הם התחתנו – תאום ותאומה, ואז נולד אחי הגדול נועם ואני אחריו – שחר.

סבתא סיפרה לי גם שבצעירותה היא הכירה את סבתא שושי, אימא של אימא שלי, הן עבדו ביחד באותו מקום עבודה לתקופה קצרה ולאחר 30 שנה הן נפגשו שוב בזכות אבא אופיר ואימא הילה.

סבתא ושחר מכינות גונדי

הזוית האישית

היה לי כיף מאוד לעבוד עם סבתא בקשר הרב דורי. למדתי ממנה הרבה דברים. למשל הכנו ביחד גונדי – מאכל פרסי.

אולטרסאונד
בדיקה שניתן בעזרתה לראות את העובר בבטן האם.