שריפת החווה

במפגש הקשר הרב דורי
תעודות הוקרה של התכנית
כיצד סבתא שרפה שתי חוות ביום אחד

סבתי טטיאנה בלוב נולדה וגרה בקרגנדה שבקזחסטן. היא חיה שם  49 שנים ואז עלתה לישראל. לסבתא אחות אחת ואח חורג אחד.

כשהייתה בכיתה ג' בגיל 9 למדה שחציר נשרף נורא בקלות. כשהגיעה הביתה, החליטה לבדוק את ידיעותיה, הייתה לה בחצר חווה ובתוך החווה יש חציר. היא לקחה את החציר, יצאה החוצה ניסתה לשרוף אותו ולא שמה לב איך האש מתחילה לגדול מאוד. היא ניסתה לכבות אותה באמצעות הרוח וזה לא עזר אלא רק החמיר את המצב.

פתאום גם החווה עצמה התחילה לעלות באש במהירות רבה. היא נורא נבהלה ורצה לשכנה שלה, שכנה שהיא לא כל כך אהבה, אך לא הייתה ברירה במצב האש. היא סיפרה את זה לשכנה והיא מיד הזמינה מכבי אש ואז יצאה החוצה  – וראתה שגם החווה שלה התחילה לעלות באש.

כך סבתי שרפה שתי חוות ביום.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בגימנסיה העברית בירושלים בשנת תש"פ (2020) בהנחיית המורה המוביל אלירן דיין.

חציר
סוג של מספוא המוגדר כ"מזון גס". הוא נעשה מצמחים ממשפחת הדגניים, או קטניות.

קרגנדה
קרגנדה היא בירתו של מחוז קרגנדה שבקזחסטן. קרגנדה היא העיר הרביעית המאוכלסת ביותר בקזחסטן, עם כ-507,643 תושבים המתגורים בה (נכון ל-2016). בשנות ה-40 מעל ל-70% מאוכלוסיית העיר היו גרמנים אתנים. רובם היו צאצאיהם של גרמני הוולגה, שהוגלו לסיביר או לקזחסטן בפקודתו של סטלין לאחר הפלישה הגרמנית לפולין. (ויקיפדיה)

”היא לקחה את החציר, יצאה החוצה, ניסתה לשרוף אותו ולא שמה לב איך האש מתחילה לגדול מאוד“