שנות ילדותי בצפת עיר הקודש

צילמתי את התמונה הזאת בבית התפוצות .
ילדותה של סבתא בצפת
שנות ילדותי

החיים בחיק המשפחה והשכונה

בשנת 1963 עלנו ממרוקו. הגענו באונייה לישראל, הביאו אותנו למעברה ליד היישוב תל מונד באזור השרון. זיכרון ילדות חזק זה הפרדסים, היו המון פרדסים מסביב. אבא שלי עבד בפרדס. בכל פעם שהוא הביא שק תפוזים התפעלנו מחדש מפירות ארץ הקודש.

המעבר לצפת עיר הקודש

צפת (אתר פיקיווקי)

big_3127_9bafb8d6036ebdbe5bd945fad4708de5

לאחר תקופה מסוימת באו נציגים של הסוכנות היהודית והעלו בפנינו אפשרויות נוספות למקומות המגורים. אחת ההצעות הייתה מאוד מפתה: לעבור לצפת עיר הקודש המוקפת בקברי צדיקים שאחד מהם רבי שמעון בר יוחאי קבור במירון הסמוכה לצפת. אנו משפחה דתייה ולכן אמא ואבא מיד שמחו ואליהם הצטרפו 2  דודים ומשפחותיהם מרדכי אסרף ומשפחתו שנשארו בצפת ודוד אסרף ומשפחתו שאחרי מספר שנים חזרו לתל מונד. הקליטה בצפת לא הייתה קלה בשל מחסור פרנסה, אבל האמונה היא זו שגרמה לנו להישאר בצפת. אבא שלי חיים אסרף עבד בקרן קיימת בנטיעת עצים שהיום הם נקראים יערות קק‘’ל ואמא יוכבד אסרף נשארה בבית לדאוג לצורכי ומשק הבית והכי חשוב היה לה החינוך.

כיוון שמוסדות החינוך בצפת עיר מגורינו  לא סיפקו את הדרך שבה אמא ואבא רצו שנתחנך נשלחנו למוסדות חינוך מחוץ לעיר. בשל ההוצאות הגדולות עבור חינוך הילדים סבתא נאלצה לעבוד במשק בית ובכך סייעה בהוצאות עבור חינוך הילדים וכך גדלנו והשכלנו כל אחד על פי שאיפותיו. זה החינוך שקיבלתי ואותו הנחלתי לבנותיי. כל אחת בדרכה שלה, השתדלתי לדאוג שכל בת תלך בדרך שהיא בחרה וכך המשיכה את החינוך שקבלה במשפחתה.

אור חבה: היה לי ממש כיף ואני רוצה לאחל לילדים הבאים שגם להם יהיה כיף ומעניין כמוני .

זו שכונה של צריפים שעולים חדשים גרים בה .