שלום לך ארץ נהדרת

אבא שלי בצבא הגנה לישראל
סיפור העלייה של אבא שלי לארץ ישראל

אבי מאוריסיו אדוארדו, נולד בצ'ילה בעיר אוסורנו ועלה לארץ בשנת 1985.

מאוריסיו אדוארדו בילדותו בצ'ילה

מאוריסיו אדוארדו מספר על העלייה לישראל:

"נולדתי בצ'ילה שבדרום אמריקה וחייתי שם עד גיל 12, בגיל 12 עברתי לסאו פאולו, שבברזיל ובגיל 17 עברתי לארה"ב כדי לעשות עלייה.

היה לי נורא משעמם בארצות הברית, אז הכרתי ישראלי אחד שקוראים לו שלומי כרמלי, בקייטנה שבה הדרכתי. מדינת ישראל מאוד סיקרנה אותי, אז הכל התחיל ככה:

כשהייתי בן 19 החלטתי שאני אעשה עלייה בגיל 20 לארץ ישראל, אז גרתי במדינת וירג'יניה. החלטתי לעבור לישראל בתור מתנדב, והגעתי בתור מתנדב לקיבוץ שדות ים. אחריי עשרה חודשים החלטתי שישראל היא מדינה נוראית, אז חזרתי לארצות הברית אבל מיד נהיה לי שוב משעמם.

הבנתי כמה שישראל היא ארץ נהדרת! תמיד יש על מה לדבר, וזה שאנשים מתערבים בעניינים שלך, זה רק מראה שאכפת להם ממך, ולא כמו בארצות הברית שאף אחד לא שואל על השני. לכן לאחר חצי שנה בארצות הברית עליתי שוב פעם לישראל והפעם כעולה חדש.

חייתי כמה חודשים בירושלים אצל דודי ואחרי שגרתי בירושלים, עברתי לקיבוץ גדות. הלכתי ללמוד עברית באולפן. אחרי שנה עברתי לקיבוץ אורטל כבן גרעין נח"ל, גרעין גלעון.

מיקה מביאה את סיפורו של מאוריסיו אדוארדו שעלה לישראל מארצות הברית.

אין