הצדעה לצנחנים

הקשר הרב דורי - בפעילות כתתית
צנחנים במתלה - מאוסף ארכיון צה"ל
הצניחה הראשונה של הבן שלי איתי

שמי יואב פיינשטט השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבא שלי אבי. סבא אבי נולד בשנת 1945 בעיר רחובות. סבא סיפר לי את סיפוריו ובחרנו לתעד את סיפור הצניחה.

גדוד נח"ל מוצנח

"גדוד נח"ל מוצנח 88 היה גדוד סדיר בחטיבת הצנחנים 202. החיילים אשר שרתו בגרעיני הנח"ל השונים נהגו לעבור מהיאחזות לאימוני חי"ר במסגרת גדוד האימון המתקדם. את הטירונות עברו החיילים במחנה בית דראס משם עברו לבסיס האימון המתקדם של הנח"ל שהיה במחנה נתן בדרום… לאחר מלחמת סיני ומבצע קדש שונה שמו של גדוד 88 ל: גדוד 50. ובשנת 1987 הועבר הגדוד מחטיבת הצנחנים הסדירה לחטיבת הנח"ל." (אתר הצנחנים)

"זה התחיל בשנת 1965 כשהתגייסתי לנח"ל המוצנח. אחרי טירונות קשה וארוכה ואחרי שירות בהאחזות במעלה הגלבוע. הגענו גרעין הנח"ל למחנה בי"לו להתחלת האימונים של גדוד 50 הוא הנח"ל המוצנח. בין שאר האימונים המפרכים הגענו לקורס צניחה במחנה תל נוף ושם ראינו במו עינינו את כל הקצינים שבלי סוף שמענו עליהם סיפורי גבורה ואומץ. חלקם היו בין הצנחנים שצנחו במעבר המתלה במלחמת סואץ בשנת 1957 ועל צניחה זאת שהייתה הצניחה הקרבית היחידה בתולדות צה"ל קיבלו הצנחנים אשר צנחו שם רקע אדום לכנפיים.

הצנחנים במיתלה – אוסף ארכיון צה"ל

תמונה 1

גם אנחנו חיילי הגרעין עברנו את הקורס וצנחנו שבע צניחות כדי לעמוד ליד אנדרטת הצנחנים ולקבל בהתרגשות רבה את הכנפיים הנוצצות מידי הקצינים המיתולוגים.

יואב פיינשטט:

סבא אומר שתכנית הקשר הרב דורי זאת תכנית טובה – זה רעיון נחמד.

במפגש תכנית הקשר הרב דורי

גדוד נח"ל מוצנח
גדוד נח"ל מוצנח 88 היה גדוד סדיר בחטיבת הצנחנים 202. החיילים אשר שרתו בגרעיני הנח"ל השונים נהגו לעבור מהיאחזות לאימוני חי"ר במסגרת גדוד האימון המתקדם. את הטירונות עברו החיילים במחנה בית דראס משם עברו לבסיס האימון המתקדם של הנח"ל שהיה במחנה נתן בדרום... לאחר מלחמת סיני ומבצע קדש שונה שמו של גדוד 88 ל: גדוד 50. ובשנת 1987 הועבר הגדוד מחטיבת הצנחנים הסדירה לחטיבת הנח"ל. אתר הצנחנים

גדוד 50
גדוד 50 ששייך לחטיבת הנח"ל והוא עודנו שומר על הכינוי "נח"ל מוצנח", משום שבעבר ועד שנת 1990 השתייך לחטיבת הצנחנים לפני שהועבר לחטיבת הנח"ל. תחילתו בגדוד נח"ל מוצנח 88 שהיה גדוד סדיר ביחידה 202...לאחר מבצע קדש שונה שמו של הגדוד לגדוד 50. הגדוד השתתף בין היתר בפיצוץ משטרת קלקיליה, בקרבות רפיח במלחמת ששת הימים, וכן בעשרות מבצעים בתקופת מלחמת ההתשה. ויקיפדיה

”קבלנו בהתרגשות רבה את הכנפיים הנוצצות מידי הקצינים המיתולוגים.“