רוחמה ומשפחתה הענפה

בית ספר על יסודי נעמי שמר

בישראל לרוחמה נולדו חמשה ילדים. במשפחתה של רוחמה יש 14 נכדים ונין אחד.
בעברה עבדה בבית חולים בקפלן.
כיום רוחמה אלמנה.
היא הולכת בשעות הפנאי לילדיה וגם לנכדים.

התחביב אהוב עלייה תמיד זה לסרוג.  במשך היום ובערב היא שומעת חדשות. היא אוהבת לשמוע חדשות ברדיו ולפעמיים בטלוויזיה. היא לא אוהבת לשמוע מוסיקה.

בראיון עם רותי גיליתי על תרופות של סבתא. היא מכירה את התרופות 60 שנה.

התרופה לכאבי אוזניים: צריך לחמם את השמן זית ולטפטף באוזן שלוש פעמיים ביום שזה גם לילדים וגם למבוגרים.
לכאבי רגלים: קושרים את הכרוב מסביב לרגל כל הלילה. כולם מכירים את התרופה מסבתא, וגם מהשכנים, גם מאמא של רותי. רותי ניסתה את התרופה על עצמה וזה עזר לה. לא קשה להכין את התרופות האלו.
תרופה נוספת לרגל היא: מקצצים את הבצל, מוסיפים כפית של דבש ומערבבים טוב. מורחים על הרגל וזה מרפא, זה קצת שורף ברגל. התרופה מיועדת רק למבוגרים. רק מבוגרים יכולים להכין את התרופות האלו.

בי"ס "שמר" הפעיל השנה את תכנית "הקשר הרב דורי" עם תלמידי כיתה ח'5 מהחינוך המיוחד (חנ"מ) בשיתוף פעולה עם האזרחים הותיקים ממועדון "גיל הזהב" בגן יבנה.

השנה בנוסף לסיפורי חיים עסקנו בנושא: תרופות סבתא. בתהליכי למידת חקר למדו התלמידים והמבוגרים את סגולות צמחי המרפא. הותיקים הוסיפו מניסיונם וממסורת המשפחה ותרמו את מרקחתם.

מחנכת ח'5: אליין אמה

סריגה
סריגה היא אחת ממספר דרכים להפוך חוט או סיב ליריעה. תוצר הפעולה נקרא סריג. בניגוד לבדים ארוגים, בדים סרוגים מכילים שורות מקבילות של חוט. השורות מחוברות האחת לשנייה באמצעות לולאות קשורות, שבהן לולאות קצרות של חוט משורה אחת, כרוכות סביב לולאות מהשורה הסמוכה. סריגה יכולה להיות מבוצעת כעבודת יד או על ידי מכונות. על אף שבדרך כלל נהוג לחשוב כי צמר (טבעי או סינתטי) משמש לסריגה, הרי שניתן לסרוג מכל סוג של חוט. כיום בדים רבים הינם סרוגים ולא ארוגים.

”במשפחתה של רוחמה יש 14 נכדים ונין אחד.“