רוזה רוזה רוזה

סבתא-רבה רוזה משמשת באחות
אביה של סבתא רוזה- כדורי מורד
סבתא רוזה בבחריין והעלייה לארץ האבות

הסיפור הבא נכתב במסגרת פרויקט "הקשר הרב דורי" שמפגיש בין הדורות- סבים וסבתות, נכדים ונכדות. במהלך המפגש הדור המבוגר מספר את סיפורו לדור הצעיר וביחד הם מעלים את הסיפור לרשת.

סבתא רוזה
סבתא רוזה נולדה בבחריין למשפחה בת 10 נפשות, סבתא בבחריין הייתה אחות במקצועה
אביה, מורד כדורי, היה סוחר בדים במקצועו. המשפחה הייתה עשירה מאוד. בשלב כלשהו אביה החליט לעלות ארצה עם כל המשפחה, כולל אמו בת ה-101. אביה שכר מטוס פרטי שהטיס אך ורק את המשפחה שלו לארץ. לאחר כמה ימים של שהייה בארץ אמו של מורד כדורי נפטרה עקב קלקול קיבה שחטפה בארץ. המשפחה התגוררה ברמת-גן, סבתא רוזה נישאה לבן הדודה שלה, שמו יחזקאל,
בארץ נולדו 2 בנות. סבתא שלי אריאלה, אחותה ודודתי אורנה. סבא רבה יחזקאל עבד במס הכנסה כמפקח ולאחר מכן פתח עסק עצמאי לייעוץ מס. במשרדו כיום עובדות סבתא אריאלה ואימא שלי נעמה.

תשע"ו, 2016

העשרה: קהילה יהודית בבחריין הייתה קיימת באי כבר במאה ה-7. הנוסע היהודי בנימין מטודלה שביקר באזור במאה ה-12 הזכיר את קיומם של שתי קהילות יהודיות בבחריין. להמשך קריאה כאן

בדאלק
חמוד שלי