קורות חייה של סבתא אמה

סבתא אמה
סבתא אמה בילדותה
עליתי לארץ מרוסיה כשהייתי בגיל 7

שמי אמה קריספין, ואני סבתא של הודיה בן שבת.

נולדתי בעיר צ'רנוביץ, בירת אזור בוקובינה שהייתה נתונה תחת שלטון האימפריה האוסטרו-הונגרית עד סיום מלחמת העולם הראשונה. בשנת 1940 ויתרה רומניה על אזור בסרביה וצפון בוקובינה, ובעקבות זאת סופחה צ'רנוביץ לברית-המועצות, כיום היא עיר באוקראינה, רוסיה.

נולדתי בשנת 1969 למשפחת רבינוביץ. עליתי לארץ מרוסיה בשנת 1967, כשהייתי בגיל 7. בישראל הכרתי את בעלי והתחתנתי. נולדו לי שישה ילדים ואני סבתא ל-11 נכדים.

בילדותי גדלתי בבית לא דתי, ובזכות בעלי חזרנו בתשובה.

אני בת לניצולת שואה, ששרדה את השואה. אימא שלי הייתה יושבת ומספרת לילדים שלי איך היא שרדה את אושוויץ. אבל בשנות הילדות שלי, אמי לא סיפרה לנו ממאורעות השואה כמעט כלום, והילדות שלי הייתה רגילה לכל דבר. לא הרגשתי בשום דבר שונה מכל ילדה אחרת. וגם לא הרגשתי כל קושי. אני רק זוכרת, שבכל שנה, באחד הימים בשנה, אמי הייתה מדליקה נר זיכרון וקוראת פרקי תהילים.

אני חושבת שחשוב לשדר תמיד לילדים ראייה חיובית על כל מה שקורה בחיים.

הודיה: תודה לך סבתא, אני מאחלת לך הרבה בריאות, אושר ושמחה.

שואה
השואה הייתה שורת מעשי רצח עם ורדיפות אנטישמיות מתוכננות ומאורגנות, שבוצעו כנגד העם היהודי החל מעליית הנאצים לשלטון בגרמניה בתחילת 1933, ובמהלך מלחמת העולם השנייה ועד כניעת גרמניה הנאצית במאי 1945.

”אני חושבת שחשוב לשדר תמיד לילדים ראייה חיובית על כל מה שקורה בחיים“