קורות חייה של נעמי מועלם

הלל ונעמי במהלך העבודה המשותפת
נעמי בצעירותה
החיים בתימן והלאה בארץ

שמי נעמי מועלם מכיתת הוותיקים בתכנית הקשר הרב דורי. שם משפחתי הקודם לפני נישואיי הוא משה. נולדתי בשנת 1942 בתימן אחרי החגים. לאימי קראו יונה ז״ל, לאבי חיים ז״ל. אמי הייתה רוקמת במלאכת יד, אבי היה תופר מעילים. דיברנו בבית ערבית תימנית ובארץ למדתי גם עברית ואנגלית.

בבית ההורים שבת הייתה קודש הקודשים. ההכנות החלו מיום חמישי – בישולים ניקיונות וכו. בשבת היינו מארחים דודים, עורכים סעודה משפחתית. לאחר התפילה היינו חוזרים מבית הכנסת, ביתי היה בית מסורתי, השבת הייתה קודש.

הבית שלנו בתימן היה בית בעל 3 קומות, בקומה ראשונה היו מחסנים, בקומה השנייה חדרי חורף שהיו בהם פחות פתחים. בקומה השלישית היו ממוקמים חדרי קיץ וחדרי חגים. בבית היו תנאים טובים מאד, היה חינוך ללימוד תורה וחינוך ליהדות כי היינו בגלות, על כן הלימוד קיבל משנה תוקף ושמר על זהותנו.

עלינו לארץ בשנת 1950. בילדותי הייתי חניכה בתנועת הנוער בני עקיבא, היינו שרים שירי ארץ ישראל, משחקים דומינו מונופול ומשחקים דומים. התחביבים שלי עד היום הם מלאכת יד, סריגה, וצפייה בתוכניות טלוויזיה. התחתנתי עם בעלי צדוק ז"ל. הכרתי אותו ב׳בני עקיבא׳ והתחתנו במועצת הפועלים בעפולה. נולדו לנו חמישה ילדים. עבדתי כאחות: כעשר שנים עבדתי בפגייה, ועוד עשרים שנה במחלקת הילדים.

נעמי מועלם עם בעלה צדוק ז״ל יחד עם הנכדה וחתנה בטקס החינה

לקובץ המקורי עם סיפורה של נעמי:

הזוית האישית

נעמי מועלם השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי הלל כהן. התכנית נערכה באולפנת צביה בעפולה, התשע״ט.

רקמה
רקמה היא מלאכת יד שבה יוצרים קישוט על-גבי בד באמצעות העברת חוט בתוכו באמצעות מחט.

בני עקיבא
תנועת נוער ציונית-דתית בינלאומית, הדוגלת בערכי תורה ועבודה. בני עקיבא בישראל היא תנועת הנוער המרכזית של הציבור הדתי לאומי בישראל ותנועת הנוער השלישית בגודלה בישראל. (ויקיפדיה)

”בבית היו תנאים טובים מאד ללימוד תורה וחינוך ליהדות, כי היינו בגלות“